Dark mode


A+ | Скинути | A-
Захисник України отримав протези завдяки ГО “Фундація Течія” Олега Крота Промо
Захисник України отримав протези завдяки ГО “Фундація Течія” Олега Крота Промо
Українські військові щодня ризикують здоровʼям та життям під час захисту країни та цивільного населення від російського агресора.

Представники Сил оборони отримують травми на полі бою, потребують складних операцій, дороговартісного протезування та реабілітації. Частину витрат покриває держава, решту благодійні фонди, а подекуди родинам захисників доводиться оплачувати медичні послуги самостійно, попередньо збираючи допомогу від небайдужих громадян. Адже для порівняння, електричний протез коліна у Німеччині коштує до сімдесяти тисяч доларів.

З необхідністю протезування стикнувся військовий Олександр, який втратив на війні ногу та руку. Чоловік з перших днів повномасштабного вторгнення долучився до захисту України, спочатку до добровольчих обʼєднань, які патрулювали вулиці, охороняли підприємства і вираховували ворожі ДРГ. А згодом пішов на службу в ЗСУ. У перші місяці в армії чоловіка відправили у Бахмут, а через півроку він опинився у Дергачах на Харківщині. Під час одного з бойових завдань воїн отримав важке поранення.

“Відчуття, що кожна клітина твого організму як на електричному стільці. Я не міг дихати, мені було дуже боляче… згодом я побачив, що в мене відірвана рука, яка висить на сухожиллі“, – згадує військовий Олександр момент, коли отримав бойове поранення.

Коли військовий потрапив до медиків, зʼясувалось, що через поранення він втратив руку та ногу. Олександр пережив низку операцій, відновлення після них і потребував подальшого протезування кінцівок. Родина почала шукати усі можливі варіанти і розмірковувати, де знайти кошти і де пройти протезування.

На допомогу захиснику прийшла ГО “Фундація Течія” Олега Крота, яка з перших днів війни допомагає Силам оборони, військовим на передовій та захисникам, які проходять лікування травм у тилу. Сімʼя Олександра знайшла інформацію про громадську організацію, звернулась по допомогу і після цього почався процес пошуку протезів, саме протезування та подальша реабілітація пацієнта.

ГО “Фундація Течія” Олега Крота у повному обсязі забезпечила військового протезами втрачених кінцівок та усі супутні витрати.

Військовий Олександр не єдиний з підопічних ГО “Фундація Течія”. Загалом з початку повномасштабного вторгнення організація посприяла у протезуванні не одному захиснику України і продовжує допомагати.

Захисник звикає до нових кінцівок, адаптується до реалій життя та сподівається, що у найближчі роки призвичаїтися до протезів і не буде відчувати дискомфорту.

Робота ГО “Фундація Течія” Олега Крота за напрямком протезування військових продовжується. Організація уже забезпечує підтримку наступних поранених героїв, щоб воїни, які йдуть на ризики заради захисту України та українців, відчували, що вони на залишаються наодинці зі своїми проблемами і є благодійники, які допоможуть у найскладніші моменти життя.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9582
Опубліковано: 29.03.24