Dark mode


A+ | Скинути | A-
Загибель помічника Залужного: ДБР завершило розслідування щодо офіцера
Загибель помічника Залужного: ДБР завершило розслідування щодо офіцера
Офіцеру з Апарату помічників головнокомандувача ЗСУ Олегу Тімченко інкриміновано вбивство через необережність.

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо офіцера з Апарату помічників головнокомандувача ЗСУ Олега Тімченка, який подарував гранати загиблому колезі Геннадію Частякову. Про це повідомила пресслужба ДБР в п’ятницю, 29 березня.  

 “Фігуранту повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри. Він підозрюється у викраденні, привласненні та збуті боєприпасів, вбивстві через необережність та нанесенні тяжкого тілесного ушкодження через необережність”, – йдеться в заяві.

 

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Після ознайомлення стороною захисту та потерпілими з матеріалами досудового розслідування справа буде направлена до суду.

 

Нагадаємо, на першочерговій стадії досудового розслідування Тімченку повідомлялося про підозру у незаконному збуті бойових припасів.

6 листопада 2023 року чоловік передав Частякову вибуховий “подарунок” з гранатами на честь дня народження. При цьому він не попередив колегу про справжність гранат та не пересвідчився, що він та інші присутні у робочому кабінеті зрозуміли, що він дарує саме вибухові пристрої.

 

Як наслідок, під час розпакування “подарунка” вдома одна із гранат вибухнула в руках Частякова, який був упевнений що це сувенірні чарки. Від отриманих поранень військовий загинув на місці, а його неповнолітній син отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 4058
Опубліковано: 29.03.24