Dark mode


A+ | Скинути | A-
Під прямою загрозою – Молдова: Зеленський попередив, чим загрожують нові атаки РФ
Під прямою загрозою – Молдова: Зеленський попередив, чим загрожують нові атаки РФ
Масовані атаки Росії по Україні за останні кілька днів показали, що окупанти хочуть повторення страшної екологічної катастрофи, до якої спричинив підрив Каховської греблі у червні 2023 року.

Ця загроза абсолютно точно матиме наслідки не тільки для нашої країни, але є реальною загрозою для західних партнерів.

Про це президент Володимир Зеленський заявив, звертаючись до українців увечері 29 березня.

— Були удари по Дністровській станції, Канівській станції, і це свідчить про те, що Росія хоче повторення такої катастрофи, яку вони влаштували на Каховській станції.

Повинна стати обов’язково спільним завданням – не лише українським – щоб таких екологічних катастроф більше не було в нашій Європі. Окрім України, під прямою загрозою – Молдова, – наголосив політик.

Зеленський додав, що російські загарбники також продовжують атакувати енергетичні системи України, маючи намір підірвати критичну інфраструктуру нашої країни.

— Я вдячний усім партнерам, які допомагають нам боротися за ППО, за відповідні постачання. І це дуже важливо. І на дипломатичному фронті ми багато сил витрачаємо не просто на протидію російським впливам, а й на те, щоби переконувати партнерів, збільшувати постачання систем ППО та ракет до них, – резюмував український гарант.

Читайте також

Зеленський погодив кандидатуру Данілова на пост посла у Молдові

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16603
Опубліковано: 29.03.24