Dark mode


A+ | Скинути | A-
Усвідомлений вибір або чого бояться жінки: як емоційно налаштуватися на вагітність і материнство
Усвідомлений вибір або чого бояться жінки: як емоційно налаштуватися на вагітність і материнство
Наша експертка, психолог Вікторія Островська в коментарі Фактам ICTV розповіла, як емоційно налаштувати себе на вагітність і материнство.

Усвідомлений вибір

– Тут дуже важливо розуміти, що жінка має сама вирішувати, коли їй ставати матір’ю, а не піддаватися тиску соціуму, – зазначає експерт.

За словами психолога, не всі жінки готові бути матерями, у кожної свій вибір у житті. І до майбутньої вагітності потрібно підходити усвідомлено і чітко розуміти, хочете ви дитину чи ні. І для кожної свій певний вибір буде правильним.

Читайте також

Як молодим батькам встановити особисті межі у спілкуванні з родичами: психологи роз’яснюють

Чого бояться жінки

– Є категорія жінок, які бояться втратити роботу, не побудувати кар’єру, застрягти вдома в декреті, – зазначає Вікторія.

Ось тут, за її словами, не варто в це все загострюватися, а потрібно все гарненько продумати, скласти план дій.

Наприклад, завжди є вихід для тих, хто боїться втрачати роботу: можна доглянути няню або домовитися з батьками, щоб ті посиділи з дитиною в певні дні. У будь-якому разі кожній жінці в декреті не завадить помічник.

Післяпологова депресія

– Багато хто боїться впасти в післяпологову депресію. Але річ у тім, що цей стан добре піддається роботі з психологом за певних корекцій, – зазначає експертка.

За словами психолога, важливо розуміти, що післяпологова депресія на тлі зміни гормонального фону розвивається далеко не у всіх. Тут також актуальний фактор допомоги молодій мамі.

Наприклад, щоб була людина, яка побуде з дитиною, поки мама приділить кілька годин для себе: це може бути сон або похід до тренажерного залу, щоб зняти нервову напругу.

Позитивне мислення

За словами психолога, потрібно обов’язково попрацювати над розвитком позитивного мислення, над створенням позитивного образу материнства. Не варто малювати моторошні картини з безсонними ночами, а налаштуватися на візуалізацію трохи іншого світу і малювати більш райдужну картину.

Так само варто захистити себе від спілкування з людьми, які лякають своїми історіями материнства. Важливо розуміти, що в кожній родині вибудовується своя і тільки своя історія життя і не варто надмірно емоційно рефлексувати на те, як це відбувалося у когось.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 8920
Опубліковано: 01.04.24