Dark mode


A+ | Скинути | A-
Британія і США обурилися через загибель гуманітарної місії у Секторі Газа
Британія і США обурилися через загибель гуманітарної місії у Секторі Газа
Британія і США відреагували на загибель гуманітарної місії в Секторі Гази

Лондон викликав посла Ізраїлю, а Вашингтон вимагає “проведення ширшого розслідування” і оприлюднення висновків.

У Лондоні і Вашингтоні заявили про шок і обурення через загибель гуманітарних працівників World Сentral Kitchen в секторі Гази внаслідок удару Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

Так, Міністерство закордонних справ Великої Британії викликало посла Ізраїлю після того, як у Секторі Газі внаслідок авіаудару було вбито семеро працівників організації World Central Kitchen, що забезпечує харчуванням постраждалих від стихійних лих, повідомляє The Telegraph.

Зазначається, що троє з семи гуманітарних працівників були громадянами Великої Британії.

В телефонній розмові з прем’єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетяньягу у вівторок ввечері, прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак заявив, що шокований інцидентом.

“Ми просимо Ізраїль терміново розслідувати те, що сталося, тому що очевидно, що є питання, на які потрібно відповісти”, – сказав очільник британського уряду.

Сунак підкреслив, що в смузі Газа загинуло занадто багато гуманітарних працівників та цивільних осіб, і що ситуація стає дедалі нестерпнішою.

У свою чергу, у США радник Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу висловив обурення у зв’язку з трагедією.

Він зазначив, що в Вашингтоні бачили коментарі прем’єр-міністра Нетаньягу й керівництва ЦАХАЛ, які зобов’язалися провести розслідування. Кірбі додав, що результати попереднього слідства ізраїльська сторона вже представила у вівторок. Однак, за його словами, Сполучені Штати очікують “проведення ширшого розслідування” в короткий термін.

“Ми сподіваємося, що ці висновки будуть оприлюднені, а також буде забезпечена відповідальність”,- зауважив Кірбі.

Перед цим прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу підтвердив, що ЦАХАЛ причетний до удару по World Central Kitchen. Він назвав удар “ненавмисним” й описав його як трагічну подію, що “трапляється” у воєнний час.

Раніше повідомлялося, що працівники гуманітарної місії загинули внаслідок удару ізраїльської авіації по їхньому автомобілю. 

Нагадаємо, напередодні у Сирії розбомбили посольство Ірану – звинувачують Ізраїль

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10969
Опубліковано: 03.04.24