Dark mode


A+ | Скинути | A-
У ГУР заявили, що Україна не застосовувала іноземну зброю для удару в Татар
У ГУР заявили, що Україна не застосовувала іноземну зброю для удару в Татар
Представник ГУР заявив, що Україна застосовує всі сучасні технології для удосконалення своїх засобів ураження.

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов повідомив, що під час атаки на об’єкти в Єлабузі та Нижньокамську РФ не використовувалась іноземна зброя. Про це повідомляє Радіо Свобода.

“Ми офіційно не будемо ані підтверджувати, ані спростовувати (причетність ГУР чи СБУ, – ред.). Але бачимо, що гуркіт та бавовна на території держави-агресора продовжуються, продовжуються саме на військових об’єктах, які безпосередньо задіяні в геноцидній війні Росії проти України. Можемо констатувати, що в цих подіях зброя і засоби іноземного виробництва наших партнерів не використовуються. Це факт”, – заявив Юсов.

Він не сказав, чим саме були вражені об’єкти, які розташовані на відстані більше 1000 кілометрів від України. Однак, зауважив, що галузь безпілотних літальних апаратів в Україні розвивається динамічно. За його словами, Україна застосовує всі сучасні технології для удосконалення своїх засобів ураження.

“Коли буде можливість, ми це все зможемо детальніше побачити і проговорити. Коли з’явилась можливість показати Мagura V5, то, власне, світ побачив достатньо детально і зблизька. Поки що додаткова інформація на цю тему, скажімо, небажана з міркувань безпеки”, – зазначив Юсов.

Представник ГУР підтвердив, що на одному з уражених об’єктів розміщувалось виробництво “зі складання “шахедів” та “гераней”. Одна із будівель, яка розташована поруч із підприємством,  була уражена російською протиповітряною обороною.

“Це не вперше. Намагаючись збивати якісь інші цілі, вони самі собі, як правило, найбільше і шкодять”, – заявив Юсов.

Нагадаємо, в Татарстані було атаковано завод, на якому збирають “шахеди”.

Удар по Татарстану. Історична дальність від ЗСУ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 7505
Опубліковано: 03.04.24