Dark mode


A+ | Скинути | A-
Сальтисон: старовинний рецепт зі свинини та яловичини
Сальтисон: старовинний рецепт зі свинини та яловичини
Рецепт сальтисону тільки на перший погляд здається складним. Але багато господинь утримуються від приготування цієї смачної закуски вдома.

Тож ми вирішили довести, що приготування сальтисону не складне. Головне – знати деякі секрети та дотримуватися рецепта.

Знайдіть час та приготуйте сальтисон вдома і ви більше не будете витрачати гроші на магазинну ковбасу!

Сальтисон — рецепт

Готуватимемо сальтисон зі свинини, а саме – свинячої голови. Але якщо вам до вподоби не жирний варіант цієї страви, можна додати яловичину. На 7 кг свинячої голови беріть близько 1 кг м’якоті яловичини.

Інгредієнти:

свиняча голова – 8 кг

цибулина – 2 шт.

морквина – 1 шт.

корінь селери – 30 г

лавровий лист – 3 шт.

перець чорний горошком – 15-17 шт.

мелений чорний перець – 0,5 ч. л.

сушений чебрець та розмарин – до смаку

сіль – до смаку

часник – 3-5 зубків

желатин швидкорозчинний – 15 г

шлунок свинячий почищений – 1 кг

Приготування:

Свинячу голову гарно чистимо та розрізаємо на частини. Потім гарно промиваємо, заливаємо холодною водою і залишаємо на 30 хвилин.

Перекладаємо шматки у велику каструлю з товстим дном, заливаємо холодною водою так, щоб повністю покривала м’ясо. Коли вода закипить, знімаємо пінку, воду зливаємо.

Каструлю та шматки м’яса миємо. Знову викладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь.

Додаємо 1 цілу  цибулину з лушпинням, іншу – почищену та розрізану навпіл. Викладаємо почищену морквину і корінь селери.

Після закипання води готуємо близько 2 годин. За 30 хвилин до закінчення приготування додаємо лавровий лист, сіль, горошини перцю.

В невелику каструльку висипаємо желатин і додаємо 180 мл бульйону, перемішуємо. Через 10 хвилин ставимо на вогонь і помішуємо до повного розчинення желатину.

М’ясні продукти відділяємо від кісток і нарізаємо на невеликі шматочки.

Додаємо до них сушений чебрець та розмарин, сіль, мелений чорний перець та пропущений через прес часник.

Потім вливаємо бульйон з желатином і гарно перемішуємо.

Шлунок наповнюємо отриманою масою. Обов’язково випускаємо повітря. Отвір зашиваємо. По всій поверхні наколюємо шлунок голкою.

Бульйон, що залишився проціджуємо.

Викладаємо начинений шлунок у бульйон і варимо близько 1,5 години.

Готовий сальтисон викладаємо в миску. Зверху розміщуємо гніт. Залишаємо за кімнатної температури на 1-2 години. Потім поміщаємо в холодильник ще на 2-3 години.

Читайте також

Смачна домашня ковбаса – найвдаліший рецепт покроково

Фото: Depositphotos

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 12435
Опубліковано: 04.04.24