Dark mode


A+ | Скинути | A-
Не боїться РЕБів та має автопілот. В Україні розробили унікальний дрон WarDog
Не боїться РЕБів та має автопілот. В Україні розробили унікальний дрон WarDog
Українські інженери розробили унікальний безпілотник WarDog. Він може вести розвідку в умовах складних рельєфів та під дією ворожого РЕБ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова у Telegram.

За його словами, система WarDog може вести розвідку навіть якщо придушено GPS-сигнал. Окрім цього дрон може літати у трьох режимах: автономному, напівавтономному й ручному.

Безпілотник може працювати до 60 хвилин у повітрі на дистанції до 10 км зі зв’язком та до 30 км у режимі автопілота. А його швидкість безпілотника - 12–15 м/с.

"Дрон WarDog уже активно контрактують у межах проєкту "Армія дронів". Безпілотники успішно виконують бойові задачі на Запорізькому та Харківському напрямках. Також WarDog випробовували біля Краматорська - дрон працював в умовах подавлення сигналу GPS на висоті вище 50 метрів", - розповів Федоров.

Він розповів що значною перевагою WarDog є стабільність у польоті попри відсутній сигнал GPS. Тобто дрон стійкий в умовах сильного вітру, а це дає змогу чіткіше тримати картинку в кадрі та фокусі. А дані від військових щодо його використання дозволили розробникам вдосконалити функціонал безпілотника, щоб "зір артилерії" ставав ще гострішим.

Виробництво дронів в Україні

Нагадаємо, в Україні значно збільшують виробництво безпілотників, які активно використовують у війні з російськими окупантами.

Зокрема, у 2024 році в нашій країні планується зробити і передати бійцям ЗСУ мільйон FPV-дронів. Це ще у грудні минулого року анонсував президент Володимир Зеленський.

Більш детально про те, чи може така кількість безпілотників змінити ситуацію на фронті, - у матеріалі РБК-Україна.

ЗСУ використовує роботів на фронті

Раніше українські військові показали, як використовують на фронті автоматичні роботизовані системи. Завдяки такому комплексу на позиції було доставлено боєприпаси.

Пізніше українські воїни за допомогою робота-камікадзе підірвали важливий міст під Бахмутом у Донецькій області. Це ускладнило логістику росіян.

Також у ЗСУ розповідали, що тестують на фронті універсальний наземний робот SIRKO, який допомагає бійцям перевозити вантажі, евакуювати поранених та проводити розвідку ворожих позицій.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Всі новини від: rbc.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13545
Опубліковано: 04.04.24