Dark mode


A+ | Скинути | A-
Щоб повністю закрити небо над Україною потрібно 25 ЗРК Patriot або аналогів – Зеленський
Щоб повністю закрити небо над Україною потрібно 25 ЗРК Patriot або аналогів – Зеленський
Повітряним силам ЗСУ буде достатньо мати 25 зенітно-ракетних комплексів Patriot, або аналогічних до них засобів ППО, щоб повністю закрити небо над Україною.

Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю військовому, ведучому та журналісту програми Вікна-новини Орестові Дрималовському, а також Людмилі Добровольській, журналістці телеканалу Ми – Україна.

Закрити небо над Україною: скільки Patriot потрібно

– Я вам не скажу, скільки у нас є систем Patriot. Я можу сказати, аби закрити Україну повністю, на майбутнє, Україні бажано мати 25 систем Patriot по 6-8 батарей у кожній, — сказав Зеленський.

За його словами, кількість ЗРК, необхідних для України, вже не є секретом, оскільки про цю потребу України знають всі країни-партнери. Глава держави додав, що західні лідери навіть знають точки, де могли б стояти та функціонувати відповідні системи.

Президент наголосив, крім ЗРК Patriot у питанні безпеки повітря Україні підійдуть й аналогічні комплекси, які є у світі і “працюють також дуже непогано”.

– Так, виглядає, як велика кількість, але і територія України дуже велика. Тому, щоб закрити повністю нашу державу, навіть ті ж регіони, куди не прилітає або майже прилітає, якщо питання про це, повністю накрити нашу державу, нам в сьогоднішній структурі протиповітряної оборони України з усіма тими іншими системами, які в нас є, нам потрібно 25 систем Patriot, — сказав він.

Нагадаємо, у минулому президент Зеленський казав, що Сполучені Штати наразі не передавали Україні своїх ЗРК Patriot. Хоча тоді глава держави вказував, що для того, аби закрити небо для України, необхідно 5-7 таких систем від США.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 12906
Опубліковано: 06.04.24