Dark mode


A+ | Скинути | A-
Зеленський оцінив слова Макрона щодо військ
Зеленський оцінив слова Макрона щодо військ
Президент України підтримав кілька пропозицій Еммануеля Макрона. Він не бачить підстав відмовитися від прикордонної місії.

Президент України Володимир Зеленський не готовий звернутися до країн Заходу з проханням надіслати свої війська для участі у війні проти Росії. Про це він сказав в інтерв’ю, оприлюдненому в ефірі телемарафону в суботу, 6 квітня.

 

“Кілька пропозицій Еммануеля Макрона я підтримав публічно і в розмові з ним. Тренувати наших хлопців у нас. Я вважаю, що це набагато швидше, ніж відправляти наших хлопців, бригади”, – заявив він.

Також президент вважає, що іноземні військові можуть допомогти з ремонтом західної техніки в Україні “в окремих регіонах під землею”, тому що так теж буде швидше.

Володимир Зеленський також не бачить підстав відмовитися від прикордонної місії країн Заходу.

“Він (Макрон – ред.) запропонував ініціативу бути на кордоні. Ну, як ми можемо відмовлятися? Якщо вони це пропонують і будуть приїжджати, ми будемо тільки підтримувати”, – зазначив він.

При цьому Зеленський не готовий запросити в Україну бойові частини армій Заходу.

“Я не можу сьогодні публічно сказати: так, давайте, армії світу, приїжджайте в Україну і боріться. Тому що Росія підніме цей хайп у світі, вони почнуть піднімати суспільства інших держав, що не можна відправляти своїх дітей на війну, що це не їхня війна, почнуть розколювати єдність між країнами Європи і країнами НАТО. Для нас це ризиковано”, – сказав глава української держави.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон не виключив введення військ в Україну. За його словами, Росія не повинна перемогти у війні.

Після цього у Кремлі визнали, що Франція дійсно може “підвищити ступінь своєї залученості” до війни в Україні.

Норвегія не виключає відправку військових в Україну

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 17367
Опубліковано: 06.04.24