Dark mode


A+ | Скинути | A-
Ферстаппен переміг на Гран-прі Японії, яке перервали на пів години через аварію
Ферстаппен переміг на Гран-прі Японії, яке перервали на пів години через аварію
Пілот Red Bull Макс Ферстаппен переміг на Гран-прі Японії у Сузуці, стартувавши з поул-позиції. Нідерландець третій сезон поспіль посідає першу сходинку на цьому етапі.

Друге місце посів напарник Ферстаппена – Серхіо Перес, а пілот Ferrari Карлос Сайнс з Ferrari став третім, витіснивши з подіуму на останніх колах свого партнера по команді Шарля Леклера.

Ландо Норріс з McLaren фінішував п’ятим, Фернандо Алонсо з Aston Martin – шостий, а Оскар Піастрі з McLaren – восьмий. Пілоти Mercedes у складі Джорджа Рассела та Льюїса Гемілтона – фінішували на сьомій і дев’ятій позиціях відповідно.

На радість вболівальників у Сузуці японець Юкі Цунода з RB фінішував десятим, здобувши вперше очки на домашньому Гран-прі.

Зазначимо, що на стартовому колі етапу відбулося зіткнення пілота Williams Алекса Альбона та RB Даніеля Ріккардо. Це спричинило появу червоного прапора на трасі та 30-хвилинну затримку, поки збирали уламки та ремонтували захисний бар’єр. Обидва гонщики залишилися неушкодженими.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений FORMULA 1® (@f1)

Результати Гран-прі Японії

Фото: Формула-1

Зараз Ферстаппен очолює турнірну таблицю чемпіонату Формули-1 з 77 очками. Його напарник по команді Серхіо Перес йде другим з 64 очками, а Шарль Леклер – третій (59).

У заліку Кубка конструкторів лідирує Red Bull з 141 очком, випереджаючи Ferrari (120) і McLaren (69).

На попередньому етапі у Мельбурні подвійний подіум зайняли пілоти Ferrari Сайнс та Леклер. Третя сходинка була у Ландо Норріса. Ферстаппен зійшов із перегонів на четвертому колі через проблеми з болідом.

Наступний етап Формули-1 відбудеться у Шанхаї, де 19-21 квітня очікується Гран-прі Китаю. З детальним календарем етапів Формули-1 у сезоні-2024 ви можете ознайомитися у нашому матеріалі.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16975
Опубліковано: 07.04.24