Dark mode


A+ | Скинути | A-
Вибори в Євросоюзі: Фон дер Ляєн пообіцяла дати відсіч “друзям Путіна”
Вибори в Євросоюзі: Фон дер Ляєн пообіцяла дати відсіч “друзям Путіна”
Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн пообіцяла дати відсіч прихильникам Володимира Путіна, які хочуть “викрасти” майбутнє Європи.

Про це вона заявила у Греції, звідки розпочала свою кампанію на виборах до Європарламенту як кандидат від правоцентристської Європейської народної партії (ЄНП).

Вибори до Європарламенту: перша обіцянка фон дер Ляйєн

– Росія не лише намагається стерти Україну з лиця землі, агресія РФ набагато ширша. Вона роками здійснює гібридні атаки проти Європи. Чи то через кібератаки, чи то через маніпулювання соціальними медіа, чи то за допомогою інструменталізації мігрантів, – сказала фон дер Ляйєн.

За її словами, “друзі Путіна” у Європі “намагаються “переписати нашу історію і викрасти наше майбутнє, чи то під виглядом популістів, чи то під виглядом демагогів”.

– Чи це AfD у Німеччині, чи Assemblement National у Франції, чи Konfederacja у Польщі, чи інші. Назви можуть бути різними, але мета та сама: вони топчуть наші цінності та хочуть викрасти наше майбутнє. У наступні дні, тижні та місяці наше завдання – дати відсіч, – наголосила вона.

Вибори до Європарламенту відбудуться 6-9 червня 2024 року.

Напередодні червневих виборів до Європарламенту контррозвідка Чехії за сприяння СБУ викрила проросійську мережу впливу на євродепутатів, за якою стояв екснардеп Віктор Медведчук.

Ця мережа платила політикам за вихваляння Росії та Путіна в європейських медіа, а також публікувала антиукраїнські та антиєвропейські матеріали на власному сайті Voice of Europe з метою провести до Європарламенту якнайбільше проросійських політиків.

Після цього скандалу депутати Європарламенту вимагали ретельного розслідування російського впливу.

Читайте також

Чехія вимагатиме санкцій проти Медведчука у новому пакеті ЄС

Джерело: Euractiv

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13184
Опубліковано: 07.04.24