Dark mode


A+ | Скинути | A-
Застосунок Армія+ для військових: коли запустять і які послуги стануть доступнішими
Застосунок Армія+ для військових: коли запустять і які послуги стануть доступнішими
Міністерство оборони активно працює над запуском застосунку для українських військовослужбовців Армія+.

Про це заявила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко в ефірі національного інформаційного телемарафону Єдині новини.

Новий застосунок для українських військових

– Ми працюємо над цим дуже активно. Анонсували, що запустимо влітку 2024 року. Ми сформували перелік сервісів, які будуть першими під час запуску, – зазначила вона.

Заступниця міністра оборони стверджує, що застосунок Армія+ стосується не лише формування дизайну, а й змінення нормативно-правових актів.

Зокрема, перший головний документ – закон про цифровізацію армії, підписаний президентом України Володимиром Зеленським.

Черногоренко зазначила, що в застосунку Армія+ для військових буде доступною ціла екосистема сервісів, які запускатимуть поступово.

Першими з них стануть військове посвідчення та електронні рапорти. Ці дві функції запрацюють вже влітку 2024 року, анонсувала заступниця міністра оборони.

– Далі ми працюватимемо над посвідченням УБД.Це має бути сервісна функція, щоб можна було замовити у зручному місці. Держава має швидко відповідати та надавати послуги. Такими будуть перші сервіси в Армія+, – підсумувала вона.

Читайте також

Цифровізація ЗСУ. Рада ухвалила законопроєкт № 10062 про військовий облік

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 17967
Опубліковано: 07.04.24