Dark mode


A+ | Скинути | A-
Росія тренує в Сибіру додаткові дивізії – The Economist
Росія тренує в Сибіру додаткові дивізії – The Economist
Фото: iStock/Aleksandr Golubev

РФ тренує в Сибіру 120 тисяч солдатів

Харків – один із кількох можливих напрямків майбутнього штурму загонів, що тренуються, пише видання.

Росія тренує в Сибіру додаткові дивізії, які може використати зокрема для спроби захопити Харків. Про це у неділю, 7 квітня, пише The Economist із посиланням на українське джерело, знайоме з даними розвідки.

“Росія зараз тренує шість дивізій, а це приблизно 120 000 військовослужбовців у Східному Сибіру. Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія мобілізує ще 300 тисяч у червні. Харків – один із кількох можливих напрямків майбутнього штурму”, – йдеться у публікації.

Вказується, що російська пропаганда активно обговорює вірогідний штурм Харкова, але, як зазначають автори матеріалу, це може бути просто інформаційною кампанією Кремля.

Газета нагадує, що росіяни вже зазнали вражаючої невдачі під час першої спроби захопити Харків у 2022 році, коли місто було набагато гірше захищене.

“Така операція вимагала б прориву української оборони та оточення міста, встановлення переваги в повітрі і подальших боїв в самому місті – на все це росіянам не вистачило потенціалу. Є велика ймовірність, що нічого з цього їм не вдасться”, – пише Economist з посиланням на колишнього міністра оборони України Андрія Загороднюка. 

 

6 квітня росіяни обстріляли Харків ракетами С-300. Загинули шість людей, 11 отримали поранення. Були пошкоджені дев’ять житлових будинків, адмінбудівля, дитсадок, кафе, АЗС, гуртожитки. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13994
Опубліковано: 07.04.24