Dark mode


A+ | Скинути | A-
Загарбники експлуатують людей з обмеженими можливостями – ЦНС
Загарбники експлуатують людей з обмеженими можливостями – ЦНС
Така категорія людей потребує спеціального підходу та підтримки з боку суспільства, але окупаційна влада мислить радянськими стандартами.

Російські загарбники на тимчасово окупованих територіях України використовують працю осіб з обмеженими фізичними можливостями перетворюючи людей на рабів. Про це у неділю, 7 квітня, йдеться у повідомленні Центрі національного спротиву.

Вказується, що загарбники навіть не питають людей з обмеженими фізичними можливостями їхньої згоди на працю, а оплачують її несправедливо. 

“Окупанти все частіше використовують таких людей у вихідні дні, і про подвійну оплату відпрацьованих годин звісно не йдеться”, – йдеться у повідомленні.

У ЦНС заявили, що це не лише порушення основних прав осіб з обмеженими можливостями, але й відверто гуманітарна криза, що загрожує їхньому фізичному та психічному здоров’ю.

У повідомлені наголошується, що ця категорія людей потребує спеціального підходу та підтримки з боку суспільства, але “окупаційна влада мислить радянськими стандартами”. 

“Тому негайною необхідністю є втручання міжнародних громадських організацій та гуманітарних агентств для захисту прав людей з інвалідністю на тимчасово окупованих територіях. Такі практики повинні бути припинені, а відповідні винуватці притягнуті до відповідальності перед міжнародним судом за вчинені злочини проти людяності”, – йдеться у повідомленні.

На тимчасово окупованих територіях росіяни завершують формувати облік підлітків у так званих “військкоматах”.

Росіяни готують “законодавчу” заборону українських книг на ТОТ – ЦНС

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 12898
Опубліковано: 08.04.24