Dark mode


A+ | Скинути | A-
У Вишневому попри раніше озвучені обіцянки, знову намагаються "освоїти" 186 млн на новий офіс міськради
У Вишневому попри раніше озвучені обіцянки, знову намагаються "освоїти" 186 млн на новий офіс міськради
КП «Головне управління комунального господарства» Вишневої міської ради Бучанського району Київської області 27 березня знову оголосило тендер на реконструкцію занедбаного кінотеатру під офіс мерії за 186 млн грн. Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на тендер у системі «Прозорро».

Раніше стало відомо: Старий кінотеатр за ₴193 млн перетворять на офіс міськради Вишневого на Київщині по завищених цінах

КП замовило ТОВ «Максима Буд» реконструкцію колишнього кінотеатру по вул. Святошинська, 11 за 193 млн грн. Його мали перетворити на чотириповерхову громадську будівлю з індустріальним опорядженням фасадними і світлопрозорими панелями, де мали бути споруда цивільного захисту на 250 осіб, центр надання адміністративних послуг, кабінети органів місцевого самоврядування, сесійний зал міськади Вишневого і музей-виставкова зала.

Потребу пояснювали тим, що приміщення, яке міськрада Вишневого займає зараз, виставлене на продаж за 22 млн грн (аукціон ФДМУ був відмінений через кримінальну справу ще до оголошення тендеру).

Ціни деяких будівельних матеріалів у кошторисі тоді були дуже завищеними. Наприклад, сталева арматура була вдвічі дорожчою, а кабелі – втричі дорожчими від ринку. Тільки по виявлених «Нашими грошима» позиціях переплата могла становити більше 5 млн грн.

Угоду розірвали без оплати за згодою сторін через кілька годин після публікації «Наших грошей». Замовник послався на лист від керівника проектної організації ТОВ «Проектна компанія «Інжгруп», отриманий того ж дня, 23 листопада. У листі повідомлялось «про допущену технічну помилку під час розрахування очікуваної вартості предмета закупівлі».

Через день робоча група «Прозорість та підзвітність» рекомендувала міськраді відмовитися від планів проведення реконструкції колишнього кінотеатру «Промінь» під громадську будівлю для розміщення адміністративних органів місцевого самоврядування і ЦНАПу.

Натомість КП через чотири місяці знову оголосило тендер на реконструкцію. Воно трохи знизило очікувану вартість на 7 млн грн – зі 193 млн грн до 186 млн грн. У запитаннях до процедури анонімні фірми вже жаліються на вимоги, які вважають дискримінаційними.

По-перше, скаржаться на вимогу щодо надання акту візуального огляду об’єкта за підписами представників сторін. Скаржник заявив, що телефон уповноваженої особи було вимкнено, як і будь-які інші телефони замовника у відкритих джерелах. Замовник відповів, що телефон уповноваженої особи доступний лише в її робочий час і що міг статися збій у мобільному зв’язку. Мовляв, можна звернутися на сайт чи електронну пошту або приїхати на об’єкт.

По-друге, вимагався сплачений статутний капітал не нижче 999 999,99 грн. Анонімна фірма не розуміла, чому саме це підтверджує можливість виконати договір. Замовник відповів, що тендер не передбачає аванс, тому «розмір статутного капіталу характеризує можливості учасника виконати заявлені роботи та підтверджує його фінансову спроможність».

Директором КП «Головне управління комунального господарства» є Руслан Лисенко, а уповноваженою особою з питань закупівель – Ілона Левченко. Мером Вишневого є Ілля Діков («Слуга народу»). За даними рейтингу регіонального інформаційного агентства «ITV» по статках, отриманих у 2022 році, він очолив топ мерів-багатіїв Бучанського району.

Також, повідомлялось, що Держаудит перевіряє тендер на ₴193 млн, в якому кінотеатр у Вишневому перетворять на офіс міськради.



 

Всі новини від: khreschatyk.news

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 19332
Опубліковано: 08.04.24