Dark mode


A+ | Скинути | A-
На Сумщині затримано ексрегіонала, який працював на ФСБ і коригував удари КАБами
На Сумщині затримано ексрегіонала, який працював на ФСБ і коригував удари КАБами
Співробітники Служби безпеки на гарячому затримали агента ФСБ, який проводив дорозвідку поблизу оборонної лінії на території Сумщини. РФ планувала завдати ударів по українських укріпрайонах керованими авіабомбами.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Під час розвідувальної вилазки ворожий поплічник намагався встановити точні координати військового об’єкта ЗСУ, щоб скоригувати по ньому авіаудар.

У ході затримання у зловмисника вилучено мобільний телефон, з якого він намагався відправити агресору фото та геолокацію потенційної цілі.

– За даними слідства, затриманим виявився колишній місцевий функціонер забороненої Партії регіонів. Після деокупації Сумщини він був дистанційно завербований кадровим співробітником ФСБ для проведення розвідувально-підривної діяльності на території області, – йдеться у повідомленні.

У поле зору російської спецслужби ексрегіонал потрапив через власні дописи в одному з месенджерів, де він вихваляв кремлівський режим.

Для виконання ворожих завдань агент виходив на місцевість, де приховано фотографував військові об’єкти та фіксував їхні координати.

Покарання для агента РФ

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Раніше в Одесі затримали двох іноземців, які передавали російській ФСБ інформацію про розташування штабів Сил оборони України та ППО в регіоні.

Читайте також

Вчать атакувати критичну інфраструктуру. РФ готується до першої світової кібервійни – СБУ

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 7285
Опубліковано: 08.04.24