Dark mode


A+ | Скинути | A-
Росіяни пошкодили підстанції Укренерго у двох регіонах
Росіяни пошкодили підстанції Укренерго у двох регіонах
Загалом станом на ранок в Україні знеструмлено 398 населених пунктів. У двох областях запроваджено обмеження.

У ніч на понеділок через атаку російських ракет і дронів в дніпровському регіоні пошкоджено обладнання на одній із підстанцій НЕК Укренерго та дві високовольтні повітряні лінії. Про це компанія повідомила 8 квітня.

“Знеструмлення споживачів не було”, – запевнили енергетики.

Також 7 квітня на сході в одному з прифронтових районів через артобстріл було знеструмлено високовольтну підстанцію 330 кВ. Аварійно-відновлювальні роботи відбуваються у складних умовах і тривають цілодобово.

Разом з тим у східному регіоні на одній із підстанцій ремонтні бригади  повернули в роботу частину обладнання, пошкодженого під час обстрілів.

Загалом станом на ранок в Україні було знеструмлено 398 населених пунктів. Через бойові дії є знеструмлення в Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Сумській, Харківській та Херсонській областях.

У Харківській області в понеділок із 06:00 діють графіки погодинних відключень. Продовжують діяти ліміти споживання для промислових споживачів у Криворізькому районі Дніпропетровської області.

Вчора для підтримки збалансованої роботи енергосистеми з 09:40 до 17:45 обмежувалася робота об’єктів ВДЕ загальною потужністю до 498 МВт в окремі години.

У понеділок імпорт електроенергії надходить у вечірні години з Румунії, Словаччини, Угорщини та Молдови загальним обсягом 667 МВт-год із максимальною потужністю в окремі години до 317 МВт.

Експорт здійснюється в денні години максимальної активності електростанцій на ВДЕ в Польщу, Румунію, Словаччину, Угорщину та Молдову загальним обсягом 1455 МВт-год із максимальною потужністю в окремі години до 388 МВт.

Нагадаємо, армія Росії змінила тактику ударів по енергетичній інфраструктурі України, порівняно із зимовим періодом 2022-2023 років.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 7363
Опубліковано: 08.04.24