Dark mode


A+ | Скинути | A-
Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник
Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник
Згідно з повідомленням відомства, на станції фунікулера виник конфлікт між фігурантом та неповнолітнім. Після виходу з вагону на верхній станції правоохоронець штовхнув підлітка. Той впав, розбив головою скло, отримавши смертельний поріз шиї. Неповнолітній помер на місці події.

«Затриманий правоохоронець вже відсторонений від виконання своїх обовʼязків. Його командування надає повне сприяння у проведенні невідкладних слідчих дій. Наразі проводиться весь комплекс оперативно-слідчих дій, вирішується питання оголошення про підозру затриманому правоохоронцю за підозрою в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України)»

У ЗМІ тим часом повідомляють, що приводом для суперечки між чоловіком та групою підлітків стало його запитання «Чи готові ви захищати Батьківщину?». Начебто, коли вагончик зупинився, загиблий виходив з компанії підлітків останнім. Охоронець його штовхнув, внаслідок чого хлопець впав, головою розбив скло і порізав шию.

У ДБР уточнили, що затриманий працював в Управлінні державної охорони (УДО). Цей орган підпорядкований президенту та підконтрольний Верховній Раді. В УДО розповіли, що призначили внутрішнє службове розслідування.

Запевняють, що надають всю необхідну допомогу правоохоронним органам та всіляко сприятимуть слідству. 

Деталі про трагедію. У соціальних мережах ввечері 7 квітня писали, що в Києві на станції фунікулера хлопець під час сварки розбив скло й уламком смертельно порізав іншого юнака. Конфлікт між молодиками стався на верхній станції фунікулера, що виходить до будівлі Міністерства закордонних справ та Михайлівського Золотоверхого монастиря.

У «Київпастрансі» о 20-й годині повідомляли про призупинення руху через «хуліганський випадок», не надавши жодних інших подробиць.

Telegram-канали опублікували відео, на якому видно одного хлопця, який лежить нерухомо біля стіни, а поряд з ним — інший, який криком повторює: «Я убив, я убив». Другого хлопця намагаються заспокоїти інші юнаки. На фотографії, опублікованій згодом, видно, що тіло першого хлопця накрили поліетиленом.

«Київ Оперативний» пише, що компанія з 9 неповнолітніх розпивала слабоалкогольні напої й вирішила проїхатися на фунікулері. У двері вагона за ними зайшов чоловік, який до всіх чіплявся, нецензурно висловлювався та запитував підлітків, «чи готові вони захищати батьківщину?». 

За даними Telegram-каналу, загиблий юнак виходив з вагона фунікулера останнім. Тоді до нього підійшов згаданий чоловік і сказав, що «перевірить як Максим готовий захищати Україну», почав його штовхати, внаслідок чого хлопець впав і головою розбив скло та порізав шию.

Всі новини від: khreschatyk.news

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 21323
Опубліковано: 08.04.24