Dark mode


A+ | Скинути | A-
У Росії змінили строки запуску місії на Венеру
У Росії змінили строки запуску місії на Венеру
Фото: NASA

Росія хоче повторити успіх СРСР на Венері, але поки не може

До складу місії увійде посадковий модуль, який візьме зразки ґрунту Венери. Він зможе працювати близько доби.

Країна-агрессор Росія на два роки перенесла запуск космічного апарату до Венери. РПро це повідомили російські ЗМІ з посиланням на наукового керівника Інституту космічних досліджень (ІКД) РАН Лев Зелений у понеділок, 8 квітня.

“Наша експедиція до Венери планується на 2031 рік. На жаль, термін досить великий, але експедиція є досить складною”, – заявив він на прес-конференції.

Зелений зазначив, що Венера зараз перебуває в центрі уваги світової космонавтики, оскільки в її хмарах було виявлено можливі сліди життя. Також є також здогадки про можливість існування життя на її поверхні.

“Росія планує продовжити ту успішну серію м’яких посадок на поверхню Венери (посадки були здіснені ще у часи СРСР – ред.), досліджувати її контактними засобами. Інші країни планують (надіслати) просто орбітальні апарати”, – додав Зелений.

Росія готується віправити на Венеру космічну станцію Венера-Д. Її вже мали почати проектвати. Планується, що до складу місії увійде посадковий модуль, який візьме зразки ґрунту із планети. Модуль зможе працювати близько доби.

Росія планує запуск місії до Венери на 11 листопада 2029 року. Цю дату представила завідувачка лабораторією спектроскопії планетних атмосфер Інституту космічних досліджень РАН Людмила Засова на 12-му Міжнародному симпозіумі з досліджень Сонячної системи, що проходить у Москві, повідомляє РІА Новости у вівторок, 12 жовтня.

10 квітня 2023 року провідний науковий співробітник ІКІ РАН Натан Ейсмонт повідомив, що запуск міжпланетної російської станції “Венера-Д” запланований на 2029 рік.

Три роки тому повідомлялося що Росія планувала запуск місії до Венери на 11 листопада 2029 року. Мова йшла про ту ж міжпланетну станцію Венера-Д, що складається з орбітального і посадкового апаратів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10767
Опубліковано: 08.04.24