Dark mode


A+ | Скинути | A-
Кремль задіяв політтехнологів, щоб зірвати в США підтримку Україні – ЗМІ
Кремль задіяв політтехнологів, щоб зірвати в США підтримку Україні – ЗМІ
Фото: Російські ЗМІ

Кампанія Кремля спробувала представити президента України Володимира Зеленського корумпованим, закликала фінансувати охорону кордонів США замість допомоги Україні

Видання The Washington Post зазначає, що Росія нарощує свої пропагандистські операції в межах другого фронту.

Російські політтехнологи, які працюють на Кремль, спробували підірвати громадську підтримку законопроекту, коли у серпні 2023 року президент США Джо Байден запропонував виділити Україні додаткове фінансування. Про це йдеться в матеріалі виданню The Washington Post.

Документи датовані періодом з травня 2022 року по серпень 2023 року, були надані виданню для викриття пропагандистських операцій Кремля, спрямованих на підрив підтримки України в США, а також їх масштаби та методи. Ці файли є частиною серії витоків, які дозволили поглянути на паралельні зусилля Москви з ослаблення підтримки України у Франції та Німеччині, а також дестабілізації самої України.

Росія нарощує свої пропагандистські операції в межах другого фронту, який, за словами нинішніх та колишніх високопосадовців, став для Москви таким само важливим, як і військова кампанія в Україні. Зупинити передачу зброї – головний пріоритет Росії.

Кампанія Кремля спробувала представити президента України Володимира Зеленського корумпованим, наголосила на кількості мігрантів, які перетинають кордон США та Мексики, закликала фінансувати охорону кордонів замість допомоги Україні. Стратегія пропагує погляди вкрай правого крила Республіканської партії та закликає до того, щоб деякі послання були озвучені американськими “лідерами громадської думки та політиками”.

Багато документів містять метадані, які показують, що вони були написані членами команди, що працює на Іллю Гамбашидзе, керівника московської PR-фірми Агентство соціального дизайну. Минулого місяця Сполучені Штати ввели санкції проти Гамбашидзе за його участь у “постійній іноземній кампанії зловмисного впливу” за вказівкою Кремля. Згідно з інформацією в документах, стратеги написали численні рекомендації для статей та публікацій у соціальних мережах.

Коли цієї весни адміністрація Байдена знову приготувалася спробувати провести додаткове фінансування для України через Конгрес, сайти, пов’язані з кремлівською кампанією, зробили нові спроби поширити контент, що вводить в оману.

Нагадаємо, ЗМІ повідомили, що у Конгресі США знову відклали голосування за законопроєкт про допомогу Україні. Палата представників навряд чи розгляне це питання до середини квітня, а можливо, й пізніше.

При цьому останнім часом все частіше лунають пропозиції про те, що США можуть надати Україні допомогу в кредит. Саме таку точку зору озвучує Дональд Трамп.

Володимир Зеленський нещодавно заявив, що Україна розглядає варіант військової допомоги від США в кредит, якщо іншого шляху не буде. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11403
Опубліковано: 08.04.24