Dark mode


A+ | Скинути | A-
У ШІЗО РФ помер волонтер, який допомагав українським біженцям
У ШІЗО РФ помер волонтер, який допомагав українським біженцям
Фото: Demidenko’s archive

У ШІЗО в Бєлгороді помер російський волонтер Олександр Демиденко

Волонтер у жовтні минулого року поїхав на прикордонний перехід, щоб допомагати біженцям, і перестав виходити на зв’язок. За кілька днів рідні з’ясували, що його затримали.

У ШІЗО в Бєлгороді  5 квітня помер російський волонтер Олександр Демиденко, який допомагав українським біженцям повернутися додому. Про це повідомляє BBC із посиланням на родичів Демиденка.

Зазначається, що адвокат повідомив родині Демиденків про смерть Олександра сьогодні, 8 квітня. Жодних подробиць про причини його смерті немає.

Як відомо, пенсіонер Олександр Демиденко із дружиною жив у приватному будинку на Бєлгородщині. Від травня 2022 року він допомагав біженцям з України діставатися КПП Колотилівка – Покровка – це єдиний прикордонний перехід з РФ в Україну. У його будинку зупинялися на ночівлю сотні людей.

Демиденко відкрито займався допомогою біженцям і звертався до керівництва району з проханням забезпечити умови для людей на КПП, зокрема поставити намет з обігрівом та гарячою водою.

17 жовтня 2023 року волонтер поїхав на прикордонний перехід, щоб допомагати біженцям, і перестав виходити на зв’язок. За кілька днів рідні з’ясували, що його затримали.

Демиденка суд заарештував спочатку на 10 діб у адміністративній справі про розпивання алкоголю у заборонених місцях, а потім у кримінальній справі про незаконний обіг зброї. Волонтера обвинувачували у зберігання сучасної гранати та мінного підривника часів Другої світової війни. За словами сина Демиденка, Олександр визнав себе винним за цим обвинуваченням, але зробив це під тиском, щоб захистити близьких від переслідування.

Дружина волонтера розповіла, що коли в них удома проводили обшук, на який привезли і Олександра, свідки бачили на його спині безліч синців. Син Демиденка сказав журналістам, що батько телефонував йому та розповідав, що його “прив’язували до батареї та стріляли під ноги”.

Нагадаємо, у лютому у російський колонії помер опозиційний політик Олексій Навальний.

Раніше повідомлялося, що у СІЗО РФ помер кримський політв’язень Джеміль Гафаров.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10774
Опубліковано: 08.04.24