Dark mode


A+ | Скинути | A-
Суперечливий законопроєкт про БЕБ розглядатимуть повторно
Суперечливий законопроєкт про БЕБ розглядатимуть повторно
Заступник голови податкового комітету Ярослав Железняк наголошує, що проєкт закону не погоджений з міжнародними партнерами та представниками вітчизняного бізнесу.

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту ухвалити законопроєкт N10439, підготовлений в новій редакції, про внесення змін до Закону України “Про Бюро економічної безпеки України” в повторному першому читанні. Про це в понеділок, 8 квітня,  повідомив голова комітету Данило Гетманцев.

Повідомляється, що нова редакція на повторне перше читання передбачає:

відбір і подання на розгляд прем’єр-міністра не більше двох кандидатур на посаду директора БЕБ;

перші строки для незалежних оцінок (аудитів) ефективності діяльності БЕБ (проведення оцінки здійснюється Комісією після завершення першого і третього року на посаді директора БЕБ);

доопрацьований механізм атестації працівників БЕБ, строк проведення якої не може перевищувати 12 місяців з дня призначення на посаду директора БЕБ; директор БЕБ, призначений в порядку, передбаченому цим Законом, формує нову дисциплінарну комісію.

А заступник голови податкового комітету Ярослав Железняк наголошує, що цей проєкт закону не погоджений з міжнародними партнерами та представниками вітчизняного бізнесу.

“Комітет знову прийняв НЕпогоджену редакцію. Вона буде зареєстрована під номером 10439 (замість урядового)”, – зазначив Железняк.

Він також додав, що кілька депутатів покинули засідання на знак протесту.

“А ви ж памʼятаєте, як за день до голосування Мінекономіки в особі Свириденко та Мін’юст в особі Малюські збирали бізнес і обіцяли їм все по законопроекту погодити, проговорити і доопрацювати…? Теж саме і G7 та іншим партнерам обіцяли. Так ось, прошу просто запамʼятати що Мінекономіки взагалі одразу в кущі сховалися і ЖОДНОЇ пропозиції не надали, а Мінʼюст написав версію, яку не з ким не погодив”, – йдеться в наступному повідомленні Железняка.

Нагадаємо, наприкінці січня уряд зареєстрував два законопроєкти про Бюро економічної безпеки: “Про Бюро економічної безпеки України” і “Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення роботи Бюро економічної безпеки України”

Україна виконала черговий структурний маяк МВФ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11130
Опубліковано: 08.04.24