Dark mode


A+ | Скинути | A-
Німеччина відправить Україні ще 20 БМП Marder
Німеччина відправить Україні ще 20 БМП Marder
Федеральний уряд Німеччини замовив у оборонної компанії Rheinmetall 20 додаткових бойових машин піхоти Marder для України.

Про це йдеться на сайті Rheinmetall.

БМП Marder для ЗСУ

Зазначено, що замовлення має двозначну вартість у мільйонах євро. Постачання цієї нової партії заплановано на 2024 рік.

На даний момент Rheinmetall вже передала тризначну кількість БМП Marder Збройним Силам України шляхом прямих поставок і програм циклічного обміну.

– Версія 1A3 Marder, яку зараз замовлено, також має вбудовані лазерні далекоміри, які забезпечують ефективне й точне знищення цілей. Компанія вже поставила перші 20 таких бойових машин в Україну від імені уряду Німеччини в березні 2023 року. Відтоді було поставлено ще кілька партій, кожна двозначним числом, – йдеться у повідомленні.

У компанії також додали, що придбали капітально відремонтовані БМП 1A3 Marder у Бундесверу. Rheinmetall почала капітальний ремонт БМП для негайного розгортання за власні кошти ще навесні 2022 року. Відтоді відповідні роботи ведуться на підприємствах Rheinmetall в Унтерлюсі та Касселі.

Раніше у Німеччині заявили, що планують спрямувати на чеську ініціативу щодо закупівлі артилерійських боєприпасів для України €576 млн.

Читайте також

Обшуки в Україні та Польщі: НАБУ розслідує закупівлі озброєння за завищеними цінами

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 8494
Опубліковано: 09.04.24