Dark mode


A+ | Скинути | A-
Пилова хмара із Сахари знову накрила Європу
Пилова хмара із Сахари знову накрила Європу
Фото: Pexels

Пил із Сахари знову дістався Європи

На Піренейському півострові, а також у деяких районах Франції та Німеччини зафіксовано велику концентрацію твердих частинок на рівні землі.

 

Нова хвиля пилу із Сахари поширюється Європою. Це вже третій епізод за останні два тижні, повідомляє The Watchers.

 

Зазначається, що інтенсивна запиленість над Європою погіршує якість повітря. На Піренейському півострові, а також у деяких районах Франції та Німеччини зафіксовано велику концентрацію твердих частинок на рівні землі. 

 

Шлейфи пилу із Сахари нерідко досягають Європи, однак останніми роками відзначається збільшення інтенсивності та частоти таких епізодів. Це може бути пов’язано зі змінами в характері атмосферної циркуляції, пише видання.  

Останній епізод пилу із Сахари – вже третій за останні два тижні. Він пов’язаний із погодними умовами, які призвели до потепління в Західній Європі останніми днями.

 

Два попередні епізоди відбувалися переважно над Середземномор’ям і південною Європою, хоча деякі ефекти спостерігалися далеко на півночі, аж до Скандинавії.

Нагадаємо, наприкінці березня пісок із Сахари накрив Швейцарію і Францію. В Україні також зафіксували пил із Сахари. Він становить загрозу для людей з респіраторними захворюваннями, осіб похилого віку та дітей.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9476
Опубліковано: 10.04.24