Dark mode


A+ | Скинути | A-
В ООН назвали кількість українців, які постраждали від обстрілів у березні
В ООН назвали кількість українців, які постраждали від обстрілів у березні
Щонайменше 57 дітей загинули або були поранені в березні, що вдвічі більше, ніж у лютому.

В Україні у березні 2024 року загинули або були поранені щонайменше 604 цивільні особи. Це на 20% більше, ніж у лютому 2024 року. Про це йдеться у звіті Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні.

Зазначається, що збільшення кількості втрат серед цивільного населення в березні відбулося в основному через атаки російських збройних сил із застосуванням ракет і боєприпасів по всій Україні, а також посилення повітряних бомбардувань поблизу лінії фронту.

За даними звіту, щонайменше 57 дітей загинули або були поранені в березні, що вдвічі більше, ніж у лютому. Ці втрати були наслідком, зокрема, збільшення використання керованих і некерованих авіаційних бомб.

Через міни та вибухонебезпечні залишки загинуло або було поранено щонайменше 28 цивільних осіб. Серед них 7 працівників сільського господарства, які стикаються з підвищеним ризиком, коли починають обробку землі під час весняного сільськогосподарського сезону.

Як зазначають в ООН, більшість жертв серед цивільного населення (93,5 %), руйнування освітніх і медичних закладів (98 %) і критичної інфраструктури (95 %) зафіксовані на території, підконтрольній уряду України.

Крім того, у березні 2024 року масштабні скоординовані атаки на об’єкти критичної інфраструктури також зруйнували або пошкодили щонайменше 20 енергетичних об’єктів по всій країні, тимчасово порушивши доступ до електроенергії для мільйонів людей у великих містах і сільській місцевості. У деяких районах також було порушено водопостачання.

Згідно з даними звіту, загалом, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2024 року, Моніторингова місія зафіксувала 10810 вбитих і 20556 поранених цивільних українців.

Нагадаємо, гуманітарний координатор ООН в Україні Деніз Браун рішуче засудила удари, яких росіяни завдали по критично важливій інфраструктурі України у ніч на 22 березня.

Також Місія ООН зафіксувала страту щонайменше 32 полонених українських військових за цю зиму.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 4714
Опубліковано: 10.04.24