Dark mode


A+ | Скинути | A-
Розстрілювали українців у Бучі: ідентифіковано ще двох військових РФ
Розстрілювали українців у Бучі: ідентифіковано ще двох військових РФ
В Україні вдалося ідентифікувати ще двох російських військовослужбовців, які вбивали цивільних жителів під час тимчасової окупації Бучі.

Вбивства українців у Бучі

За інформацією Офісу генерального прокурора, повідомили про підозру командиру дивізіону 234 десантно-штурмового полку дивізії Повітряно-десантних військ Збройних сил Росії та навіднику 4 десантно-штурмової роти.

У березні 2022 року командир самохідного-артилерійського дивізіону перебував поблизу одного з будинків у Бучі. Він знав, що жителі надають першу медичну допомогу пораненій жінці.

Однак російський окупант відкрив вогонь з автоматичної зброї по веранді, де були мешканка будинку і поранена.

Потім він зайшов до двору і почав повторно стріляти в жінок і чоловіка, який був біля вхідних дверей. Вони померли на місці від поранень.

Читайте також

Немає точної кількості жертв у Бучі: у поліції нагадали про сотні зниклих безвісти

Пізніше стало відомо, що в березні 2022 року інший російський військовий, а саме навідник 4 десантно-штурмової роти, спустився до підвального приміщення житлового будинку в Бучі, де ховалися люди.

Фото: Офіс генпрокурора

Російський солдат наказав жителям Бучі здати мобільні телефони для перевірки, а одному з цивільних чоловіків – зібрати та винести їх на вулицю. Отримавши наказ, громадянин попрямував до виходу з підвального приміщення.

Після цього російський військовий біля входу до підвалу відкрив вогонь з автоматичної зброї в чоловіка. Він помер на місці від поранень.

Слідчі ідентифікували російських військових і повідомили про підозри в порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України). Триває досудове розслідування.

Читайте також

Зеленський про звірства у Бучі: Свідчення того, що нікому не можна бути осторонь

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9778
Опубліковано: 10.04.24