Dark mode


A+ | Скинути | A-
РФ з початку року випустила по Україні 1 тис. ракет та 2,8 тис. дронів – Кислиця в ООН
РФ з початку року випустила по Україні 1 тис. ракет та 2,8 тис. дронів – Кислиця в ООН
Лише з початку року Росія випустила по Україні майже 1 000 ракет, близько 2 800 дронів та майже 7 000 КАБів, а переважна більшість цілей – мирне населення та цивільна інфраструктура.

Про це заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця під час засідання Радбезу 11 квітня.

Наслідки атак РФ по Україні з початку 2024 року

– Реалізуючи свою стратегію знищення, Росія з початку року випустила по українських містах і селах майже 1 000 ракет, близько 2 800 безпілотників Шахед і майже 7 000 керованих авіабомб. Загальна вибухова потужність комбінованих авіаударів по Україні за цей період перевищує 9 кілотонн, – наголосив він.

За його словами, лише 3% ракет, дронів та КАБів влучили у військові об’єкти, інші 97% – по цивільній інфраструктурі.

Кислиця зауважив, що Росія навмисно обирає для ударів критично важливу енергетичну інфраструктуру, зокрема електростанції – після березневих атак зруйновано 80% ТЕС, також значних пошкоджень зазнали ГЕС – Дністровська та Канівська.

Він також нагадав про постійний терор мирного населення, навівши останні дані ООН про кількість загиблих внаслідок атак у березні – щонайменше 604 цивільні особи були вбиті або поранені, що на 20% більше, ніж у лютому. Серед них – 57 дітей.

– Навіть якщо режими Путіна і Гітлера не є однояйцевими близнюками, вони мають однакову токсичну ДНК. 80 років тому майже десятиліття, витрачені на умиротворення, призвели до Другої світової війни. Спроби умиротворення нового агресора, які ми спостерігали з 2014-го до 2022 року, призвели до повномасштабної війни на європейському континенті. Уроки історії мають бути засвоєні, – наголосив Кислиця.

Читайте також

В ООН кажуть про “екзистенційну загрозу для українського народу”

Повномасштабна війна в Україні триває вже 779-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14210
Опубліковано: 12.04.24