Dark mode


A+ | Скинути | A-
Норвегія готує поставку винищувачів F-16 для України: не всі з них будуть літати
Норвегія готує поставку винищувачів F-16 для України: не всі з них будуть літати
Норвегія збирається передати Україні 22 винищувачі F-16, проте лише 12 з них перебувають у стані, придатному для використання, повідомляє видання “Nettavisen”.

Очікується, що поставка не відбудеться до липневого саміту НАТО у Вашингтоні.

США дозволили передачу Україні 65 винищувачів F-16, що оцінюються в $1,68 млрд, включаючи запасні деталі та обладнання. Данія планує забезпечити шість F-16 Block 10 та тринадцять F-16 Block 15.

“Конкретних термінів постачання норвезьких винищувачів в Україну не назвали. Однак очікується, що це постачання не відбудеться до саміту НАТО у Вашингтоні”,  – уточнюють журналісти

Окрім 22 літаків, Норвегія передасть Україні двигуни, допоміжні матеріали, авіаційні тренажери, запчастини та інше обладнання для обслуговування винищувачів. Тільки 12 літаків є придатними тому, що їх планувалося продати американській компанії Draken International. Тому їх встигли відремонтувати.

“Угода про продаж з Draken International, схоже, не буде реалізована, а літаки, які мали бути використані для тренувань у США, натомість будуть задіяні для захисту повітряного простору України”, – резюмує видання.

Сообщение Норвегія готує поставку винищувачів F-16 для України: не всі з них будуть літати появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 7660
Опубліковано: 12.04.24