Dark mode


A+ | Скинути | A-
Ковальчук пішов з посади командувача ОК Південь та очолив Військову академію Одеси
Ковальчук пішов з посади командувача ОК Південь та очолив Військову академію Одеси
Генерал-майор Андрій Ковальчук опублікував звернення до військових на тлі чуток про звільнення з посади командувача ОК Південь. Після цього Військова академія Одеси підтвердила, що її очолив Ковальчук.

Ковальчук залишив ОК Південь і очолив Військову академію Одеси

Звернення Ковальчук з’явилося на сторінці ОК Південь у Facebook. У ньому він повідомив, що переходить у сферу навчання військовослужбовців.

— Я пишаюся тим, що мав честь і довіру бути вашим командиром, бути командувачем славного й норовливого Півдня. Наші з вами зусилля стали прикладом того, що справжні герої нашої країни народжуються у найважчих часах, – йдеться в повідомленні Ковальчука.

Він повідомив, що опікуватиметься підготовкою військовослужбовців.

— Із впевненістю в нас і в наших із вами силах залишаюсь в єдиній армійській родині, і у вихованні молодих офіцерів впроваджуватиму ті самі принципи й вимоги, що завжди мав і маю до себе й тих, кого веду за собою, – написав він.

Перед цим повідомленням Військова академія Одеси 12 квітня опублікувала у Facebook повідомлення, що установу очолив Ковальчук.  Пізніше повідомлення про це зникло зі сторінки. Водночас там з’явився допис зі зверненням Ковальчука.

О 18:08 на сторінці Військової академії було опубліковано новий пост із підтвердженням про призначення.

— Призначення генерал-майора Андрія Ковальчука на посаду начальника Одеської військової академії є не лише важливою подією для самої академії, а й для всієї країни, – йдеться у повідомленні.

Скриншот: Facebook/Військова академія м. Одеси

Там додали, що його винятковий досвід у військовій справі, відвага і відданість принесуть новий рівень в освітній процес та підготовку майбутніх офіцерів.

За даними видання Громадське, командувача ОК Захід Сергія Літвінова перевели також на іншу посаду. У Сухопутних війська ЗСУ журналістам підтвердили, що майора Літвінова призначили заступником начальника Національного університету оборони України.

Читайте також

Ілля Євлаш замінить Ігната: Сирський підписав наказ про призначення

Фото: ОК Південь

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9955
Опубліковано: 12.04.24