Dark mode


A+ | Скинути | A-
Ухилянт: у ГУР попередили про нову російську ІПСО проти України для зриву мобілізації
Ухилянт: у ГУР попередили про нову російську ІПСО проти України для зриву мобілізації
Москва проводить чергову інформаційну операцію проти України під назвою “Ухилянт”.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони України.

Що відомо про російську ІПСО “Ухилянт”

Зазначено, що останнім часом у ТікТок та інших соцмережах з’являються ролики, на яких нібито українські чоловіки за кордоном знімають свій відпочинок на відео та називають себе “ухилянтами”.

Такий контент швидко набирає перегляди та коментарі аудиторії ― схвальні та критичні, однак дискусії просувають відео у тренди.

Для подібного контенту одночасно були створені “народні” пісні, у текстах яких завжди простежується основний меседж ― вихваляння “ухилянтів”.

– Синхронність появи численних пісень та відео, що “героїзують” чоловіків, які відмовляються стати на захист власної країни, анонімність їхніх авторів та просування цього контенту організованими групами ботів свідчить про цілеспрямовану ворожу пропагандистську кампанію, – йдеться у повідомленні.

Розвідники вказують, що ця ІПСО ― класична технологія розколу суспільства, коли з одного боку є “оборонці”, а є “ухилянти”. Мета таких дій РФ ― зірвати мобілізацію, збільшити напругу в суспільстві через внутрішнє протистояння.

У ГУР закликали критично ставитися до інформації, яка надходить з анонімних джерел і завжди памʼятати, що можливістю жити, зокрема і споживати контент у соцмережах, ми завдячуємо лише захисникам України.

Раніше ГУР повідомляло, що Кремль збільшив фінансування внутрішньої пропаганди до 58 млрд рублів. Це $500 млн на рік.

Читайте також

За добу армія РФ втратила 920 окупантів та понад 100 одиниць техніки

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10620
Опубліковано: 16.04.24