Dark mode


A+ | Скинути | A-
Зеленський пояснив, чому росіяни змогли знищити Трипільську ТЕС
Зеленський пояснив, чому росіяни змогли знищити Трипільську ТЕС
В України є союзники, котрі дають ту чи іншу техніку, але “з нею у нас дефіцит”, зазначив президент.

Російські агресори зуміли знищити Трипільську ТЕС у Київській області, бо в українськиї військових закінчились ракети для її захисту. Про це розповів президент Володимир Зеленський в інтерв’ю для PBS, оприлюдненому у вівторок, 16 квітня.

Глава держави прокоментував атаку Ірану на Ізраїль, яку західні союзники спільно допомогли відбити. Він зазначив, що в України теж є союзники, котрі дають ту чи іншу техніку, але “з нею у нас дефіцит”.

“Я вам наведу один приклад дуже простий на Трипільській станції. Від неї залежить світло у Київському регіоні. Летіли 11 ракет. Перші сім ми знищили, чотири знищили Трипілля. Чому? Тому що було ракет нуль. У нас закінчились всі ракети, які захищали Трипілля”, – заявив Зеленський.

Він зазначив, що саме активна допомога союзників допомогла Ізраїлю успішно відбити потужну ракетну атаку з боку Ірану.

“Ізраїль – не країна НАТО, але союзники, в тому числі країни НАТО, захищали Ізраїль. Вони показали силам Ірану, що Ізраїль був не наодинці. І це урок, це відповідь всім, хто каже на будь-якому континенті, що Україні треба допомагати дуже обережно, щоб не втягнути країни НАТО у війну”, – заявив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, вночі 11 квітня Росія атакувала об’єкти енергетичної інфраструктури у чотирьох областях України – Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях. Окупанти повністю зруйнували Трипільську ТЕС на Київщині.

Пызныше повідомлялося, що під час удару по Трипільській ТЕС російські війська застосували нові крилаті ракети Х-69.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11367
Опубліковано: 16.04.24