Dark mode


A+ | Скинути | A-
Це чиста політика: Зеленський про поділ допомоги Україні та Ізраїлю
Це чиста політика: Зеленський про поділ допомоги Україні та Ізраїлю
Якщо Конгрес США розділить пакет військової допомоги для Ізраїля та України на два окремі, то це свідчитиме про чисту політику перед виборами.

Про це глава держави сказав в інтерв’ю PBS.

Окремі пакети для України, Ізраїля, Тайваню та нацбезпеки

Спікер Палати представників Конгресу США республіканець Майк Джонсон заявив про чотири окремі законопроєкти щодо військової допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню і щодо захисту американських кордонів.

У вівторок законодавцям мають подати тексти законопроєктів, для ознайомлення з якими матимуть три дні.

Ганьба для демократії

За словами Зеленського, якщо Конгрес США розділить цю допомогу після всього, що сталося, на ізраїльську й українську, то це свідчитиме про те, що це питання виборів у Сполучених Штатах Америки.

– І це просто чиста політика. І, якщо чесно, то це ганьба для світу, ганьба для демократії. Коли весь світ говорить, як Іран зміг бити по Ізраїлю, потрібно зараз популістично допомагати тільки Ізраїлю і забути про те, що відбувається в Україні. Це чиста політика. Це означає, що всім байдуже, скільки людей гине в Україні щодня, їм важливо, які в них рейтинги, – наголосив глава держави.

За словами президента, ті, хто думають про рейтинги, чомусь забувають, що у мертвих рейтингів жодних немає. Якщо Україна програє, то буде війна в інших країнах НАТО, а вона буде, вважає Володимир Зеленський.

Він закликав американських законодавців, доки не пізно проголосувати за допомогу всім країнам, чиє життя від цього залежить.

Читайте також

У нас залишилось нуль ракет: Зеленський пояснив, чому РФ вдалося знищити Трипільську ТЕС

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9320
Опубліковано: 16.04.24