Dark mode


A+ | Скинути | A-
Зеленський оцінив ідею розділити допомогу США
Зеленський оцінив ідею розділити допомогу США
Американські політики просто забувають, що “у мертвих рейтингів жодних немає”, зазнчив президент.

Можливий поділ допомоги США для України і Ізраїлю буде означатиме, що “чиста політика”. Про це сказав президент Володимир Зеленський в інтерв’ю PBS, оприлюдненому у вівторок, 16 квітня.

“Якщо Конгрес візьме і розділить цю допомогу після всього, що сталося, на ізраїльську й українську, то це свідчить про те, що це питання виборів у Сполучених Штатах. І це просто чиста політика. Це означає, що всім байдуже, скільки людей гине в Україні щодня, їм важливо, які в них рейтинги”, – сказав Зеленський.

За його словами, американські політики просто забувають, що “у мертвих рейтингів жодних немає”.

“І якщо Україна провалиться, буде війна в інших країнах НАТО, а вона буде… Тому доки не пізно, мені здається, потрібно проголосувати про допомогу всім країнам, чиє життя від цього на сьогодні залежить”, – зазначив президент.

Зеленський визнав, що без фінансової допомоги з боку США в України “не буде жодних шансів на перемогу.”

“Потрібно бути набагато сильнішим за ворога. На сьогоднішній день у нас співвідношення артилерійських снарядів 1 до 10. Чи зможемо ми втримати позиції? Ні. У будь-якому випадку, з такою статистикою вони будуть відтісняти нас кожен день”, – констатував він.

Раніше у вівторок спікер Конгресу США Майк Джонсон оприлюднив свій план підтримки союзників. Він представивши чотири окремі законопроєкти щодо допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню та інших пріоритетів національної безпеки. Раніше вони були об’єднані в один законопроєкт.

Тим часом у Білому домі виступили проти розділення допомоги Ізраїлю та Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9512
Опубліковано: 16.04.24