Dark mode


A+ | Скинути | A-
Міноборони провело чотири інспекції зброї, отриманої від партнерів
Міноборони провело чотири інспекції зброї, отриманої від партнерів
Під час перевірок досліджено певні види озброєння у місцях їх зберігання перед відправленням безпосередньо у райони бойових дій.

Міністерство оборони України разом із міжнародними партнерами провело чотири аудити отриманого для потреб ЗСУ озброєння, ще два – заплановані на квітень. Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів заступник міністра оборони України Юрій Джигир.

“На сьогодні проведено чотири такі спільні заходи у військових частинах ЗСУ, під час яких досліджено певні види озброєння у місцях їх зберігання перед відправленням безпосередньо у райони бойових дій. Процес триває, він увійшов у рутинну площину. Цього місяця плануємо ще дві інспекції. Їхню роботу вже перевіряє генеральний інспектор Міністерства оборони США Роберт Сторч. Тобто тут є кілька рівнів контролю, і особливо щодо номенклатури, яка підпадає під посилений моніторинг, за нею дуже стежать. Механізм працює, у нас триває нормальний робочий процес із партнерами”, – розповів він.

Джигир додав, що зараз  Міноборони працює тільки з американськими фахівцями, хоч обладнання в Україну постачають не тільки США.

“Система вибудувана, перший її елемент – самозвітування. Наприкінці листопада 2023 року Міноборони України та відділ оборонного співробітництва Посольства США в Україні підписали Концепцію самозвітування. Концепцією передбачено, що Міністерство оборони здійснюватиме нагляд за дотриманням вимог до самозвітування країни-партнера з моніторингу кінцевого використання за затвердженим порядком. Такий нагляд містить спільне з представниками США дослідження товарів оборонного призначення певної категорії за серійними номерами та стану їх належного зберігання. Певні типи озброєння, певні елементи зброї підпадають під посилений моніторинг”, – додав Джигир.

Нагадаємо, Юрій Джигир також розповів, що роблять зі знищеною й пошкодженою технікою.

Конгресмени закликали Джонсона почати розгляд пакету з допомогою Україні

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 8252
Опубліковано: 16.04.24