Dark mode


A+ | Скинути | A-
СБУ затримала агента РФ, причетного до замаху на главу Херсонської ОВА
СБУ затримала агента РФ, причетного до замаху на главу Херсонської ОВА
Контррозвідка Служби безпеки затримала місцевого таксиста, який шпигував за цивільними та військовими об’єктами на Херсонщині. Чоловік причетний до спроби замаху на главу ОВА Олександра Прокудіна.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Для збору даних агент воєнної розвідки РФ їздив по місту у власному авто, в якому встановив прихований відеореєстратор. Ворожий поплічник також намагався одержувати “потрібні” відомості, заводячи довірливі розмови зі своїми пасажирами.

– Отриману інформацію фігурант месенджером передавав окупантам для підготовки прицільних ударів по місту, із застосуванням артилерії та дронів-камікадзе, – йдеться у повідомленні.

Як вказують правоохоронці, чоловіка викрили ще на початковому етапі його розвідувальної активності  і затримали під час виконання ним ворожого завдання.

Причетність агента РФ до замаху на голову Херсонської ОВА

У ході розслідування СБУ дізналася про причетність фігуранта до спроб замаху на голову місцевої ОВА.

Встановлено, що саме за координатами та “підказками” чоловіка окупанти намагались поцілити по автомобілю посадовця російським FPV-дроном.

Безпілотник був оснащений пострілом до ручного протитанкового гранатомета РПГ-7, що мав підірвати транспортний засіб, в якому перебував Прокудін.

Що відомо про агента РФ та яке йому загрожує покарання

Затриманим є 55-річний місцевий житель, який дистанційно працював на російську спецслужбу через знайомого.

Ним виявився колишній місцевий житель, який після повномасштабного вторгнення втік до росії і почав працювати на воєнну розвідку рф. Його особу встановлено Службою безпеки.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України.

Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Замах на Прокудіна

Раніше очільник СБУ Василь Малюк розповів про спробу замаху на життя голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна.

За його словами, новий зразок ворожого FPV-дрона було запущено з глибини 12 км. Безпосередньо на місці візуальне спостереження здійснював місцевий житель. Він і коригував вогонь по автівці Прокудіна.

Ворожий БпЛА вдалося своєчасно посадити завдяки залученню засобів РЕБ.

Читайте також

СБУ спростувала фейк РФ про “оскарження” заочного арешту Малюка: Прояв ворожих ІПСО

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11035
Опубліковано: 16.04.24