Вівчарський пиріг: простий домашній рецепт
Вівчарський пиріг, чи, англійською, shepherd’s pie, один з символів ірландської кухні, що ввійшов у кулінарну культуру як популярна страва з багатою історією та смаком.
Рецепт вівчарського пирога – це поєднання м’ясного фаршу чи рубленого м’яса з овочами та картопляним пюре, що робить його дуже смачним та апетитним.
Хоча традиційно вівчарський пиріг приготовляється з баранини чи ягнятини, в сучасній кулінарії можна зустріти різноманітні варіанти з різними видами м’яса, такими як яловичина, свинина, курка або навіть гриби для вегетаріанських версій.
Як приготувати вівчарський пиріг легко і просто – читайте нижче.
Читайте також
Нова українська кухня: рецепт картопляних свистунів
Вівчарський пиріг: рецепт покроково
Щоб приготувати вівчарський пиріг у домашніх умовах нам знадобиться чимало інгредієнтів, але усі вони прості та доступні. Якщо не маєте вустерського соусу, не проблема. І без цього інгредієнта страви вийде неперевершеною.
Інгредієнти:
Для начинки:
фарш яловичий – 800 кг
цибулина ріпчаста – 1 шт.
морквина – 1 шт.
бульйон яловичий – 0,5 склянки
сухе біле вино – 0,5 склянки
вустерський соус – 1-2 ч. л.
горошок зелений свіжоморожений – 4 ст. л.
вершкове масло (приблизно 80 г) – для смаження
томатна паста – 1 ст. л.
сіль, мелений чорний перець, розмарин, петрушка, чебрець – до смаку
Для картопляного пюре:
картопля – 1 кг
вершкове масло – 100 г
молоко або вершки – 1 склянка
сіль, лавровий лист – до смаку
Для посипання:
сир (пармезан, бринза, сулугуні або моцарела) – 70 г
Приготування вівчарського пирога:
Почищену та нарізану кубиками картоплю відварюємо у воді з сіллю (2 ч. л.) та лавровим листом до готовності.
Картопляний відвар зливаємо, картоплю розминаємо товкачкою. Додаємо вершкове масло і ще раз гарно розминаємо. Потім вливаємо молоко і, знову ретельно розминаючи, злегка збиваємо.
Почищену та нарізану кубиками цибулину та моркву обсмажуємо на вершковому маслі близько 10 хвилин. Потім додаємо зелений горошок і готуємо ще 3 хвилини.
До смажених овочів додаємо фарш та гарно поєднуємо його з ними. Смажимо 5 хвилин.
Вливаємо вино і готуємо до випаровування.
Потім вливаємо бульйон та вустерський соус і готуємо ще близько 10 хвилин, накривши кришкою.
Посипаємо начинку усіма спеціями та поєднуємо з томатною пастою. Готуємо, помішуючи, 1 хвилину.
Низ і боки форми для запікання змащуємо вершковим маслом. Викладаємо м’ясну начинку.
Поверх начинки розкладаємо картопляне пюре. Верх розрівнюємо ложкою.
Випікаємо пастуший пиріг у духовці за 200 °С близько 30 хвилин.
Приблизно за 10 хвилин до закінчення запікання посипаємо страву тертим сиром.
Спробуйте цей рецепт вівчарського пирога у домашніх умовах і насолоджуйтесь смаком апетитної страви разом з близькими та друзями. Смачного!
Читайте також
Рецепт картопляних ньокі: по-домашньому смачно
Поділитися:
Наші мобільні додатки:
Вівчарський пиріг, чи, англійською, shepherd’s pie, один з символів ірландської кухні, що ввійшов у кулінарну культуру як популярна страва з багатою історією та смаком.
Рецепт вівчарського пирога – це поєднання м’ясного фаршу чи рубленого м’яса з овочами та картопляним пюре, що робить його дуже смачним та апетитним.
Хоча традиційно вівчарський пиріг приготовляється з баранини чи ягнятини, в сучасній кулінарії можна зустріти різноманітні варіанти з різними видами м’яса, такими як яловичина, свинина, курка або навіть гриби для вегетаріанських версій.
Як приготувати вівчарський пиріг легко і просто – читайте нижче.
Читайте також
Нова українська кухня: рецепт картопляних свистунів
Вівчарський пиріг: рецепт покроково
Щоб приготувати вівчарський пиріг у домашніх умовах нам знадобиться чимало інгредієнтів, але усі вони прості та доступні. Якщо не маєте вустерського соусу, не проблема. І без цього інгредієнта страви вийде неперевершеною.
Інгредієнти:
Для начинки:
фарш яловичий – 800 кг
цибулина ріпчаста – 1 шт.
морквина – 1 шт.
бульйон яловичий – 0,5 склянки
сухе біле вино – 0,5 склянки
вустерський соус – 1-2 ч. л.
горошок зелений свіжоморожений – 4 ст. л.
вершкове масло (приблизно 80 г) – для смаження
томатна паста – 1 ст. л.
сіль, мелений чорний перець, розмарин, петрушка, чебрець – до смаку
Для картопляного пюре:
картопля – 1 кг
вершкове масло – 100 г
молоко або вершки – 1 склянка
сіль, лавровий лист – до смаку
Для посипання:
сир (пармезан, бринза, сулугуні або моцарела) – 70 г
Приготування вівчарського пирога:
Почищену та нарізану кубиками картоплю відварюємо у воді з сіллю (2 ч. л.) та лавровим листом до готовності.
Картопляний відвар зливаємо, картоплю розминаємо товкачкою. Додаємо вершкове масло і ще раз гарно розминаємо. Потім вливаємо молоко і, знову ретельно розминаючи, злегка збиваємо.
Почищену та нарізану кубиками цибулину та моркву обсмажуємо на вершковому маслі близько 10 хвилин. Потім додаємо зелений горошок і готуємо ще 3 хвилини.
До смажених овочів додаємо фарш та гарно поєднуємо його з ними. Смажимо 5 хвилин.
Вливаємо вино і готуємо до випаровування.
Потім вливаємо бульйон та вустерський соус і готуємо ще близько 10 хвилин, накривши кришкою.
Посипаємо начинку усіма спеціями та поєднуємо з томатною пастою. Готуємо, помішуючи, 1 хвилину.
Низ і боки форми для запікання змащуємо вершковим маслом. Викладаємо м’ясну начинку.
Поверх начинки розкладаємо картопляне пюре. Верх розрівнюємо ложкою.
Випікаємо пастуший пиріг у духовці за 200 °С близько 30 хвилин.
Приблизно за 10 хвилин до закінчення запікання посипаємо страву тертим сиром.
Спробуйте цей рецепт вівчарського пирога у домашніх умовах і насолоджуйтесь смаком апетитної страви разом з близькими та друзями. Смачного!
Читайте також
Рецепт картопляних ньокі: по-домашньому смачно
Поділитися:
Наші мобільні додатки:
Опубліковано: 16.04.24