Dark mode


A+ | Скинути | A-
Вівчарський пиріг: простий домашній рецепт
Вівчарський пиріг: простий домашній рецепт
Вівчарський пиріг, чи, англійською, shepherd’s pie, один з символів ірландської кухні, що ввійшов у кулінарну культуру як популярна страва з багатою історією та смаком.

Рецепт вівчарського пирога – це поєднання м’ясного фаршу чи рубленого м’яса з овочами та картопляним пюре, що робить його дуже смачним та апетитним.

Хоча традиційно вівчарський пиріг приготовляється з баранини чи ягнятини, в сучасній кулінарії можна зустріти різноманітні варіанти з різними видами м’яса, такими як яловичина, свинина, курка або навіть гриби для вегетаріанських версій.

Як приготувати вівчарський пиріг легко і просто – читайте нижче.

Читайте також

Нова українська кухня: рецепт картопляних свистунів

Вівчарський пиріг: рецепт покроково

Щоб приготувати вівчарський пиріг у домашніх умовах нам знадобиться чимало інгредієнтів, але усі вони прості та доступні. Якщо не маєте вустерського соусу, не проблема. І без цього інгредієнта страви вийде неперевершеною.

Інгредієнти:

Для начинки:

фарш яловичий – 800 кг

цибулина ріпчаста – 1 шт.

морквина – 1 шт.

бульйон яловичий – 0,5 склянки

сухе біле вино – 0,5 склянки

вустерський соус – 1-2 ч. л.

горошок зелений свіжоморожений – 4 ст. л.

вершкове масло (приблизно 80 г) – для смаження

томатна паста – 1 ст. л.

сіль, мелений чорний перець, розмарин, петрушка, чебрець – до смаку

Для картопляного пюре:

картопля – 1 кг

вершкове масло – 100 г

молоко або вершки – 1 склянка

сіль, лавровий лист – до смаку

Для посипання:

сир (пармезан, бринза, сулугуні або моцарела) – 70 г

Приготування вівчарського пирога:

Почищену та нарізану кубиками картоплю відварюємо у воді з сіллю (2 ч. л.) та лавровим листом до готовності.

Картопляний відвар зливаємо, картоплю розминаємо товкачкою. Додаємо вершкове масло і ще раз гарно розминаємо. Потім вливаємо молоко і, знову ретельно розминаючи, злегка збиваємо.

Почищену та нарізану кубиками цибулину та моркву обсмажуємо на вершковому маслі близько 10 хвилин. Потім додаємо зелений горошок і готуємо ще 3 хвилини.

До смажених овочів додаємо фарш та гарно поєднуємо його з ними. Смажимо 5 хвилин.

Вливаємо вино і готуємо до випаровування.

Потім вливаємо бульйон та вустерський соус і готуємо ще близько 10 хвилин, накривши кришкою.

Посипаємо начинку усіма спеціями та поєднуємо з томатною пастою. Готуємо, помішуючи, 1 хвилину.

Низ і боки форми для запікання змащуємо вершковим маслом. Викладаємо м’ясну начинку.

Поверх начинки розкладаємо картопляне пюре. Верх розрівнюємо ложкою.

Випікаємо пастуший пиріг у духовці за 200 °С близько 30 хвилин.

Приблизно за 10 хвилин до закінчення запікання посипаємо страву тертим сиром.

Спробуйте цей рецепт вівчарського пирога у домашніх умовах і насолоджуйтесь смаком апетитної страви разом з близькими та друзями. Смачного!

Читайте також

Рецепт картопляних ньокі: по-домашньому смачно

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10973
Опубліковано: 16.04.24