Dark mode


A+ | Скинути | A-
Росії важко захистити свої військові заводи від ударів дронами – розвідка Британії
Росії важко захистити свої військові заводи від ударів дронами – розвідка Британії
Атака на завод у Татарстані вчергове демонструє здатність ЗСУ проникати вглиб Росії, обходити російську протиповітряну оборону та виявляти будь-які об’єкти, що використовуються для війни.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у соціальній мережі X.

За даними розвідки, влада РФ намагається балансувати між захистом заводів у глибині країни та військ на лінії фронту. Пріоритет надають не цивільним, а військовим.

Як зазначається у повідомленні, 2 квітня ЗСУ атакували завод у Татарстані, приблизно за 1 200 км від кордону з Україною.

Об’єкт працює з липня 2023 року та виробляє іранські безпілотники типу Shahed, які Росія використовує для ударів по території Україні.

Голова Татарстану Рустам Мініханов пізніше заявляв, що “ніхто нас не захистить, окрім нас самих”. У британській розвідці вважають, що його коментарі свідчать про страх перед такими нападами.

— Цілком ймовірно, що російське міністерство оборони щосили намагається захистити такі об’єкти і, ймовірно, задовольняється тим, що збалансує ризик для об’єктів з цивільними особами, на користь збереження своєї уваги на лінії фронту, де тактика українських БПЛА та частота атак продовжують викликати проблеми для російських військ, – зазначають у Міноборони Британії.

Нагадаємо, 2 квітня дрони атакували нафтопереробний завод у Нижньокамську та підприємство в особливій економічній зоні Алабуг, що в Республіці Татарстан.

Читайте також

У Брянську палала підстанція – без електроживлення залишилися військові об’єкти РФ

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9816
Опубліковано: 16.04.24