Dark mode


A+ | Скинути | A-
На Чернівецькій митниці викрили корупційну схему на 300 млн
На Чернівецькій митниці викрили корупційну схему на 300 млн
До групи входив екскерівник буковинської митниці, колишній депутат обласної ради та працівники митниці.

Національне антикорупційне бюро виявило масштабну корупційну схему мінімізації митних платежів на пості Вадул-Сірет Чернівецької митниці, збитки від якої для держави оцінюються у майже 300 млн гривень. Про це повідомила пресслужба НАБУ у вівторок, 16 квітня.

 

НАБУ і САП викрили злочинну організацію, до якої входили відомі підприємці з Чернівців та службові особи Чернівецької митниці, зокрема її ексначальник, ексдепутат Чернівецької обласної ради. Їхні дії з мінімізації митних платежів за схемою так званого “сірого” імпорту заподіяли державі майже 290 млн гривень збитків.

 

Учасники організували незаконне ввезення через митний пост Вадул-Сірет високоліквідних товарів з Туреччини (одяг, взуття, аксесуари), оформлюючи транспорт з ними як порожній або маскуючи їх товарами прикриття (тканина, ДСП, цегла) зі значно меншою митною вартістю.

 

За цією схемою, службові особи митного поста забезпечували пропуск вантажівок без проведення митного огляду. Потім транспорт їхав до складів підприємців, де товари вивантажували та реалізовували, а завантажені замість них товари прикриття доставляли на митний пост для завершення оформлення та сплати занижених платежів.  

Наразі підозрюються 11 учасників злочинної організації: троє службовців Чернівецької митниці та вісім фізичних осіб. Одного співорганізатора злочинної організації та чотирьох учасників затримано.

 

Правоохоронці встановлюють всіх учасників злочинної організації.

Нагадаємо, правоохоронці ліквідували корупційні схеми на митницях Київської, Рівненської та Одеської областей. Було затримано трьох посадовців, які входять до керівного складу митних органів. Вони обклали “даниною” підприємців, які займаються імпортом зарубіжної продукції.

Інспекторка Львівської митниці похизувалася образом за 8000 доларів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 8470
Опубліковано: 16.04.24