Dark mode


A+ | Скинути | A-
Посол РФ не з’явився до МЗС Польщі через інцидент з ракетою
Посол РФ не з’явився до МЗС Польщі через інцидент з ракетою
Фото: Посольство РФ у Польщі

Сергій Андрєєв проігнорував виклик до МЗС Польщі

Сергій Андрєєв запропонував польській стороні надіслати йому відповідну ноту з кур’єром чи поштою.

Посол Росії в Польщі Сергій Андрєєв не прийшов до МЗС Польщі, хоча його викликали через порушення російською ракетою польського повітряного простору. Про це сказав речник МЗС Павел Вронський на брифингу у Варшаві, повідомив Укрінформ у понеділок, 25 березня.

“Віденська конвенція чітко визначає обов’язки посла в країні перебування. Нам цікаво, чи виконує посол вказівки МЗС у Москві та чи здатний він належним чином представляти інтереси РФ у Варшаві”, – заявив він, коментуючи демарш з боку Андрєєва.

Вронський запевнив, що тепер Польща іншим каналом передасть МЗС Росії дипломатичну ноту з вимогою пояснити факт порушення російською ракетою повітряного простору Польщі.

Тим часом Сергій Андрєєв у коментарі російським ЗМІ розповів, що відмовився прибути до МЗС Польщі, бо начебто “немає доказів, що йдеться про російську ракету”. Він додав, що запропонував польській стороні надіслати йому відповідну ноту з кур’єром чи поштою.

Нагадаємо, 24 березня російська ракета порушила повітряний простір Польщі в районі населеного пункту Осердув Люблінського воєводства і пробула в ньому 39 секунд.

Пізніше міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що військові збили би російську ракету, якби у них була упевненість у тому, що вона прямує до якоїсь цілі у країні. А у Збройних силах Польщі заявили, що не стали збивати ракету, щоб не створювати ризик для місцевого населення.

Тим часом соцмережі вибухнили мемами про польську ППО.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 8345
Опубліковано: 25.03.24