Dark mode


A+ | Скинути | A-
Посли ЄС обговорять обмеження на імпорт продовольства з України, - Reuters
Посли ЄС обговорять обмеження на імпорт продовольства з України, - Reuters
Посли Європейського союзу сьогодні, 27 березня, обговорять нові обмеження щодо імпорту української сільськогосподарської продукції.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Наразі члени ЄС обговорюють, як продовжити безмитний ввезення українського продовольства та одночасно заспокоїти фермерів, які влаштовують масові протести у зв'язку з дешевим імпортом.

"Вчора ввечері головуюча сторона представила нову пропозицію з невеликими коригуваннями… (Посли ЄС - ред.) обговорять цей момент наприкінці сьогоднішньої зустрічі", - розповіло джерело Reuters у бельгійському головуванні в Раді ЄС.

Що передувало

Нагадаємо, минулого тижня Європарламент та Європейська Рада досягли попередньої домовленості щодо продовження заходів лібералізації торгівлі для України.

Згідно з планом, тимчасове призупинення ввізного мита та квот на експорт української сільськогосподарської продукції до ЄС призупинять ще до 5 червня 2025 року.

Також ініціатива передбачає екстрене гальмування для особливо чутливої сільськогосподарської продукції, а саме птиці, яєць, цукру, вівса, кукурудзи, круп та меду.

На думку Франції та Польщі, таких заходів недостатньо для того, щоб задовольнити фермерів. Тому вони запропонували посилити обмеження.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна у Telegram.

Всі новини від: rbc.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13627
Опубліковано: 27.03.24