Dark mode


A+ | Скинути | A-
Україна виводить на поле бою все більше роботів – WSJ
Україна виводить на поле бою все більше роботів – WSJ
Від початку війни Україна зробила революцію у своїй армії, використовуючи БПЛА в повітрі і на морі, але тепер хоче зробити те ж саме з безпілотними наземними машинами, пише Wall Street Journal.

У статті йдеться про те, що хоча найбільші виробники зброї десятиліттями випробовують наземні безпілотники, США та їхні союзники ще мають розгорнути їх у масовому масштабі.

За даними українського агентства, що вивчає пропозиції щодо нових видів озброєнь, понад 140 із понад 1300 пропозицій, поданих із початку війни, стосуються наземних БПЛА.

У компанії кажуть, що понад 50 безпілотників було випробувано в бойових умовах, і наразі виділено 56 грантів на 41 проект.

Крім того, розробники зазначають, що їхня мета – максимально спростити конструкцію, використовуючи будь-які матеріали, навіть металобрухт, який є в розпорядженні.

Один з українських технологів зазначив, що вони не можуть сидіти й чекати на дороге устаткування, тому працюють із тим, що є.

Незважаючи на той факт, що подібні технології вимагають великих грошових витрат, Україна змогла врегулювати це питання.

Наприклад, БПЛА, призначений для доставки боєприпасів, скидання мін і підриву вибухівки, коштує всього 35 000 гривень, що еквівалентно приблизно 900 доларам.

Сообщение Україна виводить на поле бою все більше роботів – WSJ появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14343
Опубліковано: 22.03.24