Dark mode


A+ | Скинути | A-
Кулеба поїхав з першим візитом до Індії
Кулеба поїхав з першим візитом до Індії
Однією з головних цілей міністра є підготовка до першого Глобального саміту миру в Швейцарії

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 28-29 березня відвідує Індію з візитом на запрошення свого індійського колеги Субраманьяма Джайшанкара. Про це повідомило МЗС у четвер.

Вказано, що український міністр закордонних справ поїхав до Індії вперше з 2017 року.

“Метою візиту є втілення домовленостей лідерів двох держав, президента Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Нарендри Моді, підготовка до першого Глобального саміту миру в Швейцарії, розвиток українсько-індійських двосторонніх відносин, торгівлі та міжнародної співпраці”, – йдеться у повідомленні.

У Нью-Делі Дмитро Кулеба проведе кілька двосторонніх переговорів, зокрема з главою МЗС Індії. Керівники відомств проведуть засідання українсько-індійської Міжурядової комісії з торгівлі, економічної, наукової, технічної, промислової та культурної співпраці.

Кулеба також проведе зустрічі з неурядовими організаціями, аналітичними центрами та журналістами Індії.

Нагадаємо, 20 березня Зеленський і Моді провели переговори. Тоді український лідер наголосив на важливості участі Індії в інавгураційному саміті миру, підготовка до якого триває у Швейцарії.

Пізніше ЗМІ повідомили, що усі компанії Індії відмовилися приймати нафту з танкерів російського Совкомфлоту через загрозу санкцій.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 15508
Опубліковано: 28.03.24