Dark mode


A+ | Скинути | A-
Rheinmetall заявив, що почне з 2024 року виробляти бронетехніку в Україні
Rheinmetall заявив, що почне з 2024 року виробляти бронетехніку в Україні
Фото: Reuters (архівне фото)

Армін Паппергер не бачить проблем із безпекою українських заводів концерну

Виробництво бронетранспортерів Fuchs стане можливим з кінця літа 2024 року, наголосив гендиректор концерну Армін Паппергер.

Німецький концерн Rheinmetall Group планує запустити виробництво своєї бронетехніки на території України вже 2024 року. Про це повідомив генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер в інтерв’ю WirtschaftsWoche, опублікованому в суботу, 2 грудня.

“Після підписання контракту ми хочемо мати перший повнопривідний автомобіль в Україні приблизно через 6-7 місяців, а перший Lynx – через 12-13 місяців”, – розповів гендиректор.

Виробництво бронетранспортерів Fuchs в Україні стане можливим вже з кінця літа 2024 року, а виробництво БМП Lynx може розпочатися влітку 2025 року.

“Перші десять бронемашин Lynx вже виготовляються тут, у Німеччині чи в Угорщині, у спільному виробництві між нами та Україною. Після фази нарощування ми швидко зможемо виробляти значну кількість цих транспортних засобів повністю в Україні”, – повідомив він.

За його словами, в Україні вже налагоджено обслуговування німецької бронетехніки, для чого українські фахівці пройшли підготовку в Німеччині.

Він також додав, що не бачить проблем із безпекою українських заводів концерну.

“Ми не будуємо нових заводів; скоріше, як Rheinmetall, ми будемо орендувати заводи, які існують, переобладнувати їх і потім експлуатувати. І вони, здається, досить добре захищені, — принаймні, це показав досвід останніх двох років війни”, – зазначив він.

Rheinmetall нині є найбільшим партнером України. Зокрема, у 2022 році група прийняла замовлення на суму близько 900 мільйонів євро, а у 2023 році обсяг замовлень зріс приблизно до 2,5 мільярдів євро. 

Як ми вже писали раніше, уряд України уклав із німецьким концерном Rheinmetall контракт на постачання танків Leopard 1. 

Rheinmetall виробить 100 тисяч мін для ЗСУ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 21558
Опубліковано: 02.12.23