Dark mode


A+ | Скинути | A-
Трибунал для Путіна буде створено до кінця 2024 року, - єврокомісар
Трибунал для Путіна буде створено до кінця 2024 року, - єврокомісар
Спецтрибунал для російського диктатора Володимира Путіна та владної верхівки Росії з великою ймовірністю буде створено до кінця 2024 року.

Про це заявив єврокомісар з юстиції Дідьє Рейндерс, повідомляє РБК-Україна з посиланням DW.

За його словами, наразі розглядається два основні варіанти щодо трибуналу: міжнародний трибунал на основі багатосторонньої угоди або спрощене рішення - на основі двосторонньої угоди між Україною та Радою Європи.

"Крім того, у ЄС було створено нову систему передачі судочинства. Так, якщо в Україні триває кримінальний процес, зокрема щодо злочину агресії, то його можна перенести до такого спецтрибуналу", - заявив Рейндерс.

Також відомо, що Нідерланди запропонували провести спецтрибунал у Гаазі.

Спецтрибунал над РФ за агресію проти України

Нагадаємо, що десятки країн входять до групи, яка працює над створенням спеціального трибуналу для залучення РФ за скоєні злочини в Україні.

Як раніше заявляв член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, такий міжнародний спеціальний трибунал може запрацювати вже у 2024 році.

Тим часом генеральний прокурор Латвії Юріс Стуканс заявив про те, що спецтрибунал для РФ "можна створити вже завтра", але для цього потрібне бажання.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Всі новини від: rbc.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9966
Опубліковано: 05.04.24