Dark mode


A+ | Скинути | A-
Росія дискредитує Україну на Близькому Сході – ГУР
Росія дискредитує Україну на Близькому Сході – ГУР
РФ посилено використовує свою агентурну мережу, засоби пропаганди та дипломатичні представництва.

Росія активізувала дезінформаційну кампанію проти України на Близькому Сході. Про це повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони в середу, 20 березня.

Завдання чергової гібридної операції Кремля: виправдати загарбницьку війну, дискредитувати Україну та держави Заходу, нав’язати неприйнятні умови переговорів, поліпшити власне становище у регіоні, а також – домогтись зменшення економічного і політичного тиску.

Для досягнення вказаних цілей Росія посилено використовує свою агентурну мережу, засоби пропаганди та дипломатичні представництва.

 

Так, працівники російського посольства у Єгипті отримали вказівки з Кремля провести низку зустрічей під дипломатичним прикриттям для поширення дезінформації про війну та здійснення вербувальних заходів.

 

Також у межах операції росіяни розсилають до посольств інших держав у Каїрі пропагандистські матеріали, у яких виправдовують ведення війни проти України. Йдеться, зокрема, про два папірці під назвами: О роли Запада в конфликте на Украине та О ситуации вокруг Украины.

 

“У вказаних матеріалах подано путінську версію історії України з моменту краху Радянського союзу, а терористична агресивна Росія представлена як жертва. Ключова ідея, яку просуває Кремль на Близькому Сході – безальтернативність нав’язаного ним сценарію завершення війни”, – зазначили в ГУР.

 

Сценарій включає позбавлення України військової допомоги з боку Заходу, припинення бойових дій ЗСУ, збереження РФ контролю над окупованими українськими територіями та інші пункти на кшталт “вічного позаблокового статусу”, “денацифікації” та “демілітаризації”.

Нагадаємо, раніше комітет з питань розвідки при президентові попередив українців про масштабну спецоперацію Росії на території нашої країни під назвою Майдан-3. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13324
Опубліковано: 20.03.24