Dark mode


A+ | Скинути | A-
Модернізація російських дронів призвела до зниження ефективності українських систем РЕБ
Модернізація російських дронів призвела до зниження ефективності українських систем РЕБ
ЗСУ відчувають дедалі більше складнощів з утриманням своїх позицій через те, що росіяни почали використовувати модернізовані дрони, які стали менш уразливими для українських систем РЕБ, повідомляє «ZN.UA».

Росіяни протягом 3 місяців майже в 2 рази збільшили кількість використання безпілотників на різних ділянках фронту.

Українським ППО вдається рідше їх збивати, оскільки противнику вдалося їх модернізувати таким чином, що ефективність систем РЕБ значно знизилася. Через це росіянам вдається завдавати більше ударів по позиціях Сил оборони України.

У Генштабі ЗСУ пояснили, що армія Росії програмує свої безпілотники на певні частотні діапазони, завдяки чому їх стало складніше виявляти і глушити за допомогою РЕБ, а також збивати на підльоті до заданих цілей.

“Грубо кажучи, ми зробили системи РЕБ на діапазон 900 МГц. Цього було достатньо. Зараз «орки» роблять дрони з діапазоном 700-1000 МГц. Відповідно засоби радіоелектронної боротьби, які ми зробили раніше, вже неефективні”, – зазначили в Генштабі ЗСУ.

Наразі українські фахівці створюють єдину систему збору даних про зміну частот російських безпілотників. Це необхідно, щоб підлаштувати українські системи РЕБ під модернізовані російські дрони.

Сообщение Модернізація російських дронів призвела до зниження ефективності українських систем РЕБ появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 8005
Опубліковано: 25.04.24