Dark mode


A+ | Скинути | A-
В ЄК сказали, коли Україна стане членом Євросоюзу
В ЄК сказали, коли Україна стане членом Євросоюзу
Фото: Petr Hornik, Pravo

Віце-президент Європейської комісії з питань цінностей та прозорості Вєра Йоурова

Війна, яку розпочала Росія проти України продемонструвала те, що Євросоюз може бути єдиним ухвалюючи політичні рішення.

Процедура вступу України до Європейського Союзу може розтягнутися на декілька років. Про це у суботу, 30 грудня, в інтерв’ю порталу novinky.cz сказала віце-президент Європейської комісії з питань цінностей та прозорості Вєра Йоурова.

Вона ж вказала, що організація добре себе проявила під час війни та довела свою дієздатність з початку російського вторгнення в Україну. 

“Те, що наша позиція буде настільки сильною та єдиною після вторгнення Росії в Україну, що один пакет санкцій проти Росії супроводжуватиметься іншим, і що держави будуть готові внести кошти та системи озброєнь, здивувало не лише низку експертів, а й особливо сам Кремль. Росія розгорнула інформаційну кампанію і хотіла переконати європейців, що українці не заслуговують на свою державу. Нічого не вийшло”, – підкреслила Йоурова.

Політик звернула увагу на “демарш” Угорщини у питанні підтримки України з боку Європейського Союзу.

“Я відчула велике полегшення, коли прем’єр-міністр Угорщини Орбан вийшов із зали засідань, випив кави за лаштунками і тим самим дав змогу розпочати переговори про вступ з Україною. Однак тут не було жодного зв’язку з вивільненням заблокованих грошей для Угорщини. Ми вичерпали всі варіанти, щоб змусити Угорщину внести зміни в судову систему. Треба сказати, що угорський уряд справді їх підготував. Поки що зміни тільки на папері, але якщо вони не запрацюють на практиці, ми можемо повернутися до блокування грошей. Віктор Орбан це знає”, – розповіла віце-президент Єврокомісії.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13707
Опубліковано: 30.12.23