Dark mode


A+ | Скинути | A-
Англійська буде в дитсадках і навіть ЗСУ: Комітет рекомендував Раді ухвалити законопроєкт
Англійська буде в дитсадках і навіть ЗСУ: Комітет рекомендував Раді ухвалити законопроєкт
Парламентський комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував Верховній Раді ухвалити в другому читанні та в цілому законопроєкт Про застосування англійської мови в Україні.

Застосування англійської мови в Україні

Заступниця глави комітету Євгенія Кравчук повідомила, що законопроєкт 9432 Про застосування англійської мови в Україні було схвалено до другого читання. Документ ухвалили за основу в листопаді 2023 року.

Згідно з законопроєктом, пропонується офіційно закріпити статус англійської як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні. У документі визначають категорії посад, кандидати на які зобов’язані володіти англійською мовою.

Водночас у законопроєкті йдеться, що держава забезпечує обов’язкове вивчення англійської мови та сприяє вивченню інших мов міжнародного спілкування в закладах освіти. Це не залежить від форм власності.

У документі передбачено, що заклади дошкільної освіти забезпечують обов’язкове вивчення англійської мови дітям молодшого, середнього та старшого дошкільного віку.

Якщо законопроєкт ухвалять, тоді заклад вищої освіти має право ухвалити рішення про викладання однієї, кількох або більшості дисциплін, виконання індивідуальних завдань та проведення контрольних заходів англійською мовою. Це буде зазначено в описі освітньої програми під час вступу до ЗВО.

У Збройних силах України та Національній гвардії зможуть використовувати англійську як мову міжнародного спілкування, згідно з законопроєктом.

Читайте також

Військовий збір для ФОП, операції з майном і ювелірними виробами: Кабмін готує законопроєкт

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 12295
Опубліковано: 06.03.24