Dark mode


A+ | Скинути | A-
Британські аналітики здобули докази імітації Росією “удару” по ЗАЕС
Британські аналітики здобули докази імітації Росією “удару” по ЗАЕС
Фото: Енергоатом

Інцидент із дронами на ЗАЕС 7 квітня 2024 “може бути операцією під чужим прапором”, вважають аналітики

Російський правлячий режим є експертом у “маскуванні та обмані”, наголошують британські спеціалісти.

Британські спеціалісти мають докази фальсифікування росіянами безпілотної атаки на Запорізьку атомну електростанцію в тимчасово окупованому Енергодарі. Зокрема, аналітики McKenzie Intelligence Services опублікували нове дослідження стосовно заяв російського уряду про нібито українські атаки на ЗАЕС.

Попередня оцінка полягає в тому, що безпілотники запущені поблизу ЗАЕС, а отже, з вірогідністю 55-75 % могли прилетіти з території, окупованої Росією.

У McKenzie прокоментували пошкодження даху навчального центру. Там не виключають, що ураження могло статися з повітря. Водночас аналітики повідомляють, що ці пошкодження могли статися в результаті вибухівки, наперед розміщеної на даху.

Російський правлячий режим є експертом у тому, що називається “маскування”, “обман”, зазначають аналітики.

Інцидент із дронами на ЗАЕС 7 квітня 2024 “може бути операцією під чужим прапором”, роблять висновок британські спеціалісти.

Супутниковий знімок ЗАЕС 

Раніше гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив про три прямі влучання здійснено у захисні конструкції головного реактора ЗАЕС. Росатом традиційно звинуватив в ударі українських військових.

Нагадаємо, в ООН зазначили, що представники ЄС, США та України поклали відповідальність за інциденти на Запорізькій атомній електростанції на Росію, яка окупувала ядерний об’єкт. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9347
Опубліковано: 16.04.24